Кметът на Враца Калин Каменов направи отчет за извършената работа

...
Кметът на Враца Калин Каменов направи отчет за извършената работа
Коментари Харесай

Калин Каменов отчете работата по ремонта на пешеходната зона във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов направи доклад за осъществената работа по п роекта за възобновяване на централната пешеходна зона във Враца . Той посочи, че сега се работи в зони 5 и 6, които заемат пространството сред читалище „ Развитие “, постройката на локалната администрация и паркът зад паметника на Христо Ботев, сподели Каменов. Положена е новата настилка, като сега се отстраняват неравностите и се построява отвесната планировка. Заедно с тези действия е инсталирана и системата за капково напояване , а чиновниците на фирмата-изпълнител започнаха засаждането на нови дървесни типове и храстовидна растителност.

„ Преди седмица фитосанитарна оценка от специалисти откри кои от дърветата са заболели или има такива в развой на изгниване, които основават действителна заплаха за преминаващите жители. Категоричен съм, че там, където се отстраняват дръвчета, същите ще бъдат подменяни с нови “ – разяснява кметът Каменов и добави, че ремонтните работи ще продължат в региона от постройката на някогашната Сувенирна палата до улица „ Кръстьо Българията “.
Предстои да се инсталират нови осветителни тела. Главният проектант на Община Враца Чавдар Спасов добави, че при ремонта на двете зони е възобновен и секторът към кулата на Мешчиите и Болярската черква.
След близо едномесечна пауза, в която се организират Ботевите празнувания, ще започва работата по подмяната на настилката на площад „ Христо Ботев “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР