Кметът на Видин Огнян Ценков и общинското ръководство дадоха редовната

...
Кметът на Видин Огнян Ценков и общинското ръководство дадоха редовната
Коментари Харесай

Във Видин текат мащабни ремонти

Кметът на Видин Огнян Ценков и общинското управление дадоха постоянната си месечна конференция по настоящи въпроси. В началото Ценков насочи приветствие към актьорите от Общински трагичен спектакъл „ Вида “ във връзка Международния ден на театъра – 27 март, с благопожелание за доста креативен достижения и сполучливи представления . Той благодари още един път на всички жители за поддръжката във връзка със извоюваната премия „ Кмет на месеца “ за март на тематика „ Пазители на българския дух в състезанието, проведен от Портала на българските общини - Кмета.бг, като акцентира още веднъж, че т ова е отличие за всички поданици на Общината .

Секретарят на Община Видин Иванела Андреева даде информация по отношение на използването на електронното ръководство . Обменът на документи с администрациите, които са регистрирани в средата, е единствено електронен и се работи доста по-бързо. Премахването на хартиения продан с общинските предприятия, учебните заведения и кметствата към този момент е реалност и се работи сполучливо посредством системата за несъмнено електронно връчване , като това ще бъде въведено и в останалите общински структури. Андреева заяви още, че Общината е почнала организационно-техническа подготовка по отношение на изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 година и всяка значима информация за жителите в това отношение ще бъде оповестена на интернет страницата и обявявана на осведомителните табла във всички обитаеми места.
Заместник-кметът Венци Пасков се спря на главните акценти в обществената политика и изпълнявани планове, като напомни, че обществените услуги на територията на Общината са 22, от които 17 – делегирани от страната действия .

Над 700 консуматори – от град Видин и всички обитаеми места в Общината са включени в огромния план „ Топъл обяд “, финансиран по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне посредством финансовата поддръжка на Европейския съюз, чрез Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещи се, чиято стойност е 994 286 лева Грижата за старите хора се реализира посредством прилагане на услугата Домашен обществен патронаж в 34-те обитаеми места в Общината, като потребителите за 2015-2019 са над 300 лица. Пасков сподели, че от началото на мандата до момента са подписани трудови контракти с повече от 300 души, през 2019 година следва Община Видин също да кандидатства по всички стратегии за претовареност, след приемането на Националния проект. Заместник-кметът заяви и за идно спортно събитие – първи кръг от националния шампионат Ралиспринт Вида 2019, който ще се организира на 19 и 20 април и организацията към този момент е почнала.
Информация за напредъка на осъществяваните действия по отношение на финансовите разноски и изпълнявани планове по европейски стратегии показа заместник-кметът инж. Цветан Асенов. Обектите с подписани контракти, изпълняващи се сега, са на стойност към 3 900 000 лева, обектите, които ще бъдат предоставени с контракти за публични поръчки през 2019 година са в размер над 1 160 000 лева Инж. Асенов означи, че на всички обекти, които се извършват по планове със средства от Европейски Съюз и прехвърляния от държавния бюджет ремонтните действия вървят доста добре и няма закъснение. Сред тях са СУ „ Цар Симеон Велики “, ППМГ „ Екзарх Антим I “, ГПЧЕ „ Йордан Радичков “, Общинския трагичен спектакъл, Пречиствателната станция за отпадни води.

Във връзка с плана " Основна реорганизация на централна пешеходна зона, гр. Видин ", основният проектант на Община Видин Ангел Недялков заяви, че поради неподходящите условия през зимния интервал е отправено искане до Управляващия орган да се удължи периода с към 80 дни . В момента се работи интензивно, като налице е всекидневен надзор от страна на оторизираните органи и на Общината и се чака до края на месец май целият площад да бъде подготвен и да се продължи по комерсиалната улица. Арх. Недялков акцентира, че работата е извънредно виновна поради подмяната на подземната инфраструктура и сподели фотоси на демонтирани тръби и разнообразни уреди в доста неприятно положение и мощно корозирали. Всички нови уреди, които се слагат, се снимат и ще се нанесат в подземния кадастър. В момента се изготвя Наредба, с която ще се регламентира достъпът на пешеходци, велосипедисти и коли до централната градска част.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР