”Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на

...
”Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на
Коментари Харесай

СДС сне подкрепата си от кмета на Видин - влязъл в Инициативния комитет на Радев

”Кметът на Видин, доктор Цветан Ценков, определен с поддръжката на Съюз на демократичните сили, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова. С това си решение той мина една алена линия, която за нашата партия е неприемлива. Съюз на демократичните сили отдръпва поддръжката си за него”, обявиха от партията в позиция изпратена до медиите.

" Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от Българска социалистическа партия през 2106 година, а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не извършиха главната си функционалност – да сплотяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на правилото „ Разделяй и владей! “. Цветан Ценков, като повдигнат и подкрепян през целия си мандат от Съюз на демократичните сили, в този момент ще работи против десния претендент за президент, подсилен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс. Съюз на демократичните сили не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и съществуването на ляво и дясно, към момента са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да демонстрираме толерантност към тях ", се споделя в позицията, представена от БГНЕС

" Аз в действителност съм повдигнат за локалните избори от Съюз на демократичните сили и победих ГЕРБ, само че в никакъв случай не съм бил член на Съюз на демократичните сили. След това те се сплотиха с ГЕРБ. Преди време бях на среща с Бойко Борисов, на която участваха кметовете, подкрепени от ГЕРБ-СДС излязохме с ясни цели, че би трябвало да се поддържа региона на Видин” съобщи кметът на Видин от Съюз на демократичните сили Цветан Ценков.

Аз съм приел в този момент това решение за Радев и то е мое персонално. Аз съм човек с десни убеждения и считам, че господин Радев като президент се бори за устоите на държавността в нашата страна. В последна сметка президентът не е от Съюз на демократичните сили, не е от Българска социалистическа партия, не е и от ГЕРБ. Не мога да не застана зад подобен български политик, който отразява желанията на България за смяна ", разяснява той пред Евроком.

Когато народът се надигна, той сплоти народът. Няма по какъв начин като човек, доктор и жител не мога да утвърждаваме, че сме на последно място в Европа, че сме най-корумпирата страна, че демографски сме зле, че липсва каквото и да е районна политика. България не е София, Пловдив и морето, България е всяка точка, където живеят естествени хора. Моята позиция е кардинална и не наскърбявам моите другари в дясното. Подкрепям Радев поради достойната политика, която води., безапелационен бе кметът на Видин.

Ние все сътворяваме на Балканите някакви болшевишки партии. Това е изводът. Аз съм десен. И постоянно съм се борил за Северозадния край. Въпросът е - докога по този начин ще го караме. На тези избори би трябвало да се види, докога по този начин ще го караме. Аз не съм член на Съюз на демократичните сили, да си мислят, каквото желаят. Толкова години изгуби България в такива безпаметни борби. Защо се подиграваме с правото на хората да живеят в една естествена и правова страна, сподели още той.

Източник: Фрогнюз

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР