Кметът на Варна Иван Портних вероятно е очаквал спокойна предизборна

...
Кметът на Варна Иван Портних вероятно е очаквал спокойна предизборна
Коментари Харесай

Битката за Варна: Иван Портних - фаворит, но вече с жълт картон

Кметът на Варна Иван Портних евентуално е очаквал спокойна предизборна акция и сигурен трети мандат, до момента в който не започнаха да се появяват притеснителни за него знаци преди вота.

Първата по-сериозна офанзива пристигна от локален уебсайт, който заяви за скандал към визитата на Портних в Израел през предходната година. Твърди се, че той се държал непочтено в курортния град Хайфа, където е управлявал делегация, представляваща Община Варна и е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа. В обявата се твърди, че източник на информацията ѝ е израелската медия " Канал 20 ", съгласно която варненският кмет се държал " позорно " с личния състав и изключително с една от сервитьорките. След този случай община Хайфа отменила плануваните събития с Портних и даже му била издадена възбрана да посещава страната.

Историята очевидно е набрала огромна известност в обществените мрежи, тъй като варненският кмет я отхвърли пламенно още на идващия ден. Той разгласява фотоси по какъв начин персонално посреща във Варна израелския министър председател Бенямин Нетаняху след присипвания му скандал в Хайфа. Портних споделя, че сходна аудиенция би била невъзможна, в случай че описвания скандал в Хайфа беше истина.

С това офанзивата не завърши. Почти по същото време Фейсбукът на варненци бе наводнен със фотоси от дрон на пребогатата къща с басейн на техния кмет. За малко се появи и видео на парцела, снимано от въздуха, което мощно наподобяваше компроматните телевизионни следствия против набелязани кандидат- кметове по време на акцията през 2015 година Имайки поради преобладаващият филистерски дух на Варна, фрагментите на скъпата къща на Портних са оставили отпечатък в мозъците на гласоподавателите.

Малко евентуално е компроматите да идват от съперници на ГЕРБ, настояват стартирани. В момента партията на премиера Борисов няма съществени съперници във Варна. Проблемът на Портних е, че е от несъответствуващото лоби в ГЕРБ, разясниха пред Mediapool източници, свързани с ГЕРБ. Те припомниха, че Портних бе стартиран за кмет през 2013 година от тогавашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и че е считан за негов доближен – до пролетта на тази година, когато Цветанов бе заставен да се отдръпна поради " Апартаментгейт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР