Кметът на Варна Благомир Коцев излезе със спешна публикация в

...
Кметът на Варна Благомир Коцев излезе със спешна публикация в
Коментари Харесай

Кметът Коцев нареди проверка на строежа до Първа ЕГ: Строителният хаос във Варна трябва да спре!

Кметът на Варна Благомир Коцев излезе със незабавна обява в профила си във Facebook, касаеща градежа до Първа езикова гимназия. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

По-рано тази седмица подредих поредна инспекция на завзетия от частен притежател терен в двора на Първа езикова гимназия.

Тя откри по какъв начин се е стигнало до това градът ни по този начин да прелива от строителство, че то към този момент да нахлува в светините на учението, където порастват децата ни.

През януари тази година, Община Варна издава План за сигурност и здраве (ПБЗ) на съображение на съглашение сред шефа на гимназията и притежателя на частния терен от ноември, 2023 година Тогава шефът на Първа езикова гимназия се е съгласил с настояванията на притежателя и капиталовото му желание. Подписаното сред тях съглашение става съображение за издаване на ПБЗ от страна на Общината.

По този метод завземането на част от двора на гимназията в интерес на строителя става правно издържано, въпреки и морално подозрително.

Част от двора се дава безплатно на строителя, до момента в който той не построи изкопа на частната си постройка. А това към този момент наподобява, че ще отнеме най-малко 2 месеца.

Нищо от това не е в съгласие с Общината. Директорът е сключил съглашение без финансова изгода за учебното заведение и без да се допита за мнението на локалната власт.

Предстои ми диалог с него още през днешния ден, с цел да разберем дали това е цялата картина.

Междувременно общинската инспекция на терен откри механически нарушавания на градежа, за което е сезирана РДНСК. 

Строителният безпорядък във Варна би трябвало да спре! И се надявам това да не е единствено мой приоритет, а на всички, от които зависи това!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР