Кметът на Свищов Генчо Генчев става доброволец в COVID отделението

...
Кметът на Свищов Генчо Генчев става доброволец в COVID отделението
Коментари Харесай

Кметът на Свищов става доброволец в общинската болница

Кметът на Свищов Генчо Генчев става доброволец в Коронавирус отделението на общинската болница " Д-р Димитър Павлович ".

Той е взел решението след апела на здравния министър хората от администрацията да съблекат костюмите и да влязат в лечебните заведения, с цел да оказват помощ на лекарите и медицинския личен състав на първа линия.

" В тези тревожни моменти моята роля е да давам най-много психическа и логистическа помощ на хората, които в продължение на седмици не излизат от отделението, в което се лекуват инфектираните с COVID-19, чийто брой се усилва, а натоварването на личния състав е извънредно огромно ", споделя Генчев.

В момента в отделението се лекуват девет души, един пациент в сериозно положение е превозен в Областната болница във Велико Търново, а още трима с изразена симптоматика чакат резултатите от лабораторните проби.

Болницата има подписан контракт с изявен доктор инфекционист, който съветва екипа на отделението. Предстои да бъде разкрито още едно Коронавирус поделение с 15 кревати. За оборудването му е оповестена дарителска сметка. Болницата изпитва дефицит от лекари, медицински сестри и санитари, продължава набирането на доброволци.

От през днешния ден детското поделение при МБАЛ " Д-р Димитър Павлович " продължава своята активност след десетдневно спиране поради карантина на завеждащия отделението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР