Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се срещна с организационния комитет

...
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се срещна с организационния комитет
Коментари Харесай

Фандъкова подкрепи София Прайд, ще финансира бягане на гей двойки

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се срещна с организационния комитет на София Прайд, с цел да обсъдят идното единадесето издание на най-голямото шествие за пълноправие и човешки права в България.

Представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК) срещнаха Фандъкова с подготовката на събитието, както и с интензивностите от културния календар и филмовия фестивал, предхождащи Прайд. На срещата столичният кмет изрази поддръжката си и се ангажира както всяка година общината да се погрижи за мирното и безпроблемно протичане на събитието.

За първа година София Прайд ще провежда и съпътстваща спортна стратегия. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово тичане по двойки, което ще се организира на 19 май, съфинансирано от програмата за спортни събития и юношески конгреси на кмета.

На знаковата среща кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на потребността от превъзмогване на експанзията и опълчването в обществото, като насърчи дейностите на трите организациите в тази посока. Тя получи покана и одобри да посети открития неотдавна ЛГБТИ център (Рейнбоу хъб), където представители на общността могат да се събират и да получават съвещания и поддръжка.

На срещата беше конкретизирано също, че тази година София Прайд ще се организира пред Паметника на руската войска на 9 юни. Новост ще бъде и началният час – 16 ч., когато ще започва музикална стратегия на прайда. За първи път голям брой организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. Така всички искащи ще могат да прекарат цялостен пъстър следобяд дружно, преди началото на шествието от 19 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР