Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на Христо

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на Христо
Коментари Харесай

Стоичков дари парите си за почетен гражданин на Стара Загора на болно дете

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи през днешния ден на Христо Стоичков знаците на почетен жител на Стара Загора - звание, което бе присъдено на Камата още през предходната година, откакто той провежда в града мач сред " Отбора на Стоичков " и " Дрийм отбор на Барселона ". Легендарният футболист незабавно разгласи, че паричната награда към званието в размер на 3 хиляди лв. подарява за лекуването на старозагорчето Мая - момиченцето е на годинка и половина и се нуждае от незабавно преливане на стволови кафези, което ще стане в клиника в Истанбул.

" Шоуто от м.г. не е последното нещо, което ще създадем дружно ", разгласи на церемонията кметът Тодоров. " Христо, ти си огромен другар на Стара Загора, постоянно си добре пристигнал ", сподели още кметът.

" Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътя сме го проправили ", даде обещание Стоичков. Той напомни, че неговият състезателен път потегля от Стара Загора, където е бил боец. Сега показа, че има концепция да се провеждат междуучилищни и междуградски шампионати за подрастващи по разнообразни типове спорт. Както и да се сътвори мъжки футболен тим на Тракия - с играчи от Пазарджик до Свиленград, който да се пребори с футболисти от другите елементи на България.

Камата не скри, че не е оптимист за бъдещето на българския футбол. " Познавам Петьо Хубчев, националният селекционер, били сме в една стая като съотборници в националния тим. Той е работливо, възпитано и положително момче, само че с магическа пръчка не може да направи националенен тим, няма подобаващ материал, с който да работи ", счита легендата на българския футбол. По думите му, страната и общините би трябвало да оказват помощ за развиването на детско-юношеския футбол, само че в спортни учебни заведения.

" Върви по моите стъпки, гърбът ти би трябвало да е здрав. Трябва да приемаш и рецензиите. Грижи се за града, зная, че можеш ", предложи Христо Стоичков на кмета Живко Тодоров. И заключи разчувствуван: " Щастлив съм, горделив съм, че от през днешния ден съм един старозагорец повече. Това го одобрявам като обвързване, където и да съм по света, да споделям, че съм жител на Стара Загора ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР