Кметът на София Йорданска Фандъкова е сезирала Държавната агенция за

...
Кметът на София Йорданска Фандъкова е сезирала Държавната агенция за
Коментари Харесай

Фандъкова е сезирала ДАЗД за случая с детото, участвало в пътните ремони

Кметът на София Йорданска Фандъкова е сезирала Държавната организация за протекция на детето по случая с детето, което взело участие в пътните поправки в града, съобщи БНР. Всяко нарушаване на трудовото законодателство се глоби съществено, а такова е открито от инспекцията на Инспекцията по труда, сподели Фандъкова.

 

Тя акцентира, че чака компанията да поеме отговорност: 

 

" Днес към този момент разбираме, че те са открили нарушавания, тъй че се чакат съответните съществени наказания. По отношение на работата на малолетни деца и малолетни сме сезирали Агенцията за протекция на детето. Тя също прави своите инспекции. Така, че всеки, който е нарушил, ще си понесе отговорността. Ние имаме контракт с фирмата-изпълнител да извърши обекта качествено и в период. За мен най-важното и сега, особено за този обект е до 15 септември да може да се пусне автомобилното придвижване в " Княжево ", тъй като знаем какво е след началото на образователната година, което изрично не оневинява компанията ".

 

Работи се по енергийното възобновяване на 2-ро СУ " Акад. Емилиян Станев " в регион " Витоша ", в което учат 1492 деца. Това е последното от осем образователни заведения в региона, на които се ползват ограничения за енергийна успеваемост, сподели още кметът на София. Тя ревизира ремонтните действия дружно с кмета на региона Теодор Петков, който е възложител на дейностите, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Средствата са обезпечени от бюджета на Столичната община посредством Столичния приватизационен фонд. Дейностите включват повсеместен ремонт на покрива, слагане на топлоизолация и хидроизолация, изясни Фандъкова. Тя съобщи, че в общо 70 учебни заведения и 77 детски градини през това лято се вършат настоящи и съществени поправки. В по-голямата част от тях те ще приключат до 15 септември. Остават общо шест учебни заведения, в които се вкарват ограничения за енергийна успеваемост, измежду които 28-мо СУ в " Красна поляна ", 48-мо ОУ в регион „ Сердика “, 7-мо СУ в регион " Средец ". Там работата ще продължи и след 15 септември без да се пречи на образователния развой, увери столичният кмет.

 

Инвестициите в рационализация и възобновяване на учебни заведения са толкоз значими, колкото и вложенията в строителство на учебни заведения и детски градини. Затова не сме ги спирали, уточни Фандъкова. По думите ѝ вложенията в енергийна успеваемост са основни най-много тъй като икономисват средства на учебните заведения и детските градини, които по-късно си остават за тях.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР