Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Фандъкова на откриване на Кризисен център за деца, жертви на трафик: Работата с уязвимите групи е една от най-важните

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска участва на разкриване на Детски спешен център за потърпевши при трафик на хора.

"Има защо да се вълнуваме. Вълнението е за хубаво – за един резултат в резултат на доста значимо партньорство. За мен като кмет и за целия ми екип работата с уязвимите групи е една от най-важните. Пострадахме се да създадем домове за деца без родители, само че е значимо да подкрепим и децата, които са имали семейство, само че са били жертва на принуждение или трафик. Работата ни е да подкрепим институциите ", съобщи столичният кмет.

Десетки жертви на трафик на хора са били избавени при интервенция на Интерпол на Балканите

"Средствата, предоставени за тази услуга са държавни. Важна поддръжка получваме и през стратегиите. Ролята на стратегиите е да ни помогне да изпробваме опциите, след това идва работата на институциите, които да създадат един модел резистентен. Благодаря и на кмета на регион “Надежда”, тъй като този регион е доста подкрепящ и отворен ", разкри Фандъкова.

"Благодарим фондация "Пулс ", които започнаха работа с деца, жертви на принуждение или трафик. Центърът е в жилище блок, а по този начин децата ще получават поддръжка от съседите. В момента в България има 19 центъра за хора, жертви на трафик ", сподели още по тематиката заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

"Чрез този център ще се обезпечи заслон за децата, ще се построи по-безопасна среда за тях и ще се поддържа интеграцията им. Благодаря на всички за неуморните старания и работа за тази благородна идея ", съобщи американският дипломат в България Херо Мустафа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР