Кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе за обсъждане в

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе за обсъждане в
Коментари Харесай

Зелен град с подредено строителство - визията за София до 2050 година

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе за разискване в Столичния общински съвет „ Дългосрочна визия за развиването на София до 2050 година “. По думите й документът е стратегически и по него е работено над две години с присъединяване на организации и на поданици на столицата.

Зелен град, със непокътнато културно-историческо завещание, град, наличен за хората, подредено строителство. Това са част от задачите на визията за София.

„ Не се чака в града да се реалокират да живеят повече хора “, счита ръководителят на плана арх. Любо Георгиев. По думите му, в случай че се застрои всичко, което е разрешено в общия организационен проект, може да се населят още 1 милион души. „ Това е един доста мощен мотив да редуцираме параметрите в общия организационен проект. В различен аспект, какъвто и проект да имаме, дали могат да дойдат толкоз хора или какъв брой хора могат да дойдат “, добави той.

Арх. Георгиев разясни, че е направено представително изследване за цялата страна, от което е станало ясно, че огромната вълна към София по-скоро е утихнала и надали ще има повече хора, които да идват към София. „ Не чакаме доста да се промени популацията на София. То ще остане към 1,5 милиона, каквото е сега “, уточни той.

Екологията – чист и зелен град, превозът – кръвоносната система на всеки град, транспарантното ръководство – включване на жителите. Това са трите съществени цели за развиването на София през идващите години. Това заключи пред БНР Андрей Зографски от „ Спаси София “. „ Експертите и жителите свършиха своята работа. Сега е време политиците да трансфорат тактиките в действителност “, акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР