Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на парламента да

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на парламента да
Коментари Харесай

Столичният кмет Фандъкова предлага да се криминализира горенето на гуми

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на Народното събрание да се криминализира горенето на гуми и кабели, което замърсява доста атмосферния въздух, защото санкциите са се потвърдили като неефективна мярка. Това съобщи тя в студиото на „ Още от деня “. Като други ограничения за битка с неприятното качество на въздуха в столицата тя очерта закупуването и въвеждането в употреба на нови рейсове с електрически или газови мотори. По въпроса с ремонтите в София, Фандъкова подсигурява, че няма да се „ заплати нито един лев за неприятно свършена работа “.

В момента се извършват едни от най-мащабните и най-дългообсъжданите планове за поправки в София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. В комисиите и журито за тях са участвали архитекти и общински съветници, както и жители. Проектите са комплицирани, поради което са затруднили всекидневието на столичани, добави тя.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Друг е въпросът, че тази обстановка се употребява от доста наши съперници. Предстоят локални избори, предизборната акция от дълго време към този момент стартира.
Йорданка Фандъкова посочи, че по въпроса за ремонтите в столицата в общественото пространство се тиражират заблуди и подправени вести. За образец тя даде слухът, че градината „ Кристал “ ще бъде запълнена.

Според столичния кмет зад част от публичното напрежение стоят „ проведени представители от Българска социалистическа партия “ и „ някои от партиите в дясно “.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това, за което подсигурявам, е да не се заплати нито един лев за неприятно свършена работа.  Прокуратурата прави предварителна инспекция на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ Прокуратурата прави предварителна инспекция на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “
Това научи „ По света и у нас “ от свои източници. Държавното обвиняване е почнало работа след сигнал за промени в плана, по който се извършват разл...
 Сезират ОЛАФ за нарушавания в публичните поръчки в София Сезират ОЛАФ за нарушавания в публичните поръчки в София
Отстраниха компанията, която изпълняваше ремонта на бул. „ Константин Величков “. Тя ще понесе и парични наказания, тъй като е вложила некачествени материа...

Веднага откакто са се появили подозрения към ремонта на „ Граф Игнатиев “, вътрешният одит е бил задействан, съобщи Йорданка Фандъкова. Конкурсът за ремонта на трамвайните линии по бул. „ Цар Борис III “ ще бъде разгласен още веднъж, като преди този момент планът ще бъде прегледан, защото е изработен от компанията, изпълнила ремонта на „ Граф Игнатиев “.
 "Джи Пи Груп " се отдръпва от извоювана социална поръчка в София
"Джи Пи груп " се отдръпва от извоювана социална поръчка за ремонт на трамвайни релси. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при ревизия на...

За ремонта на пространството към площад „ Неделя “ ще бъде разгласен интернационален конкурс.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Най-важно е да дойдат одобрени имена - дали ще са от България, или ще са от Европа, тъй като това е знаковият площад, за който хвърлихме големи старания да затворим отвратителния паркинг, който имаше там.  Ще има ли смяна в състезанието за ремонта на столичния площад „ Света Неделя “? Ще има ли смяна в състезанието за ремонта на столичния площад „ Света Неделя “?
Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща на следващия ден с представители на Камарата на архитектите. Работната среща е поради настояването на камарата за смяна...

Първите 20 електробуса са пристигнали в София, като до 1 декември ще бъдат пуснати в придвижване, дружно с още 60 нови рейсове на природен газ, а до края на годината се чакат още 20, увери Йорданка Фандъкова.

Два са главните източника на замърсяване на атмосферния въздух - трафикът и битовото отопление, напомни тя. Горенето на кабели и гуми е незаконно, като с цел да се предотвратят сходни практики, е образуван мобилен екип на Общинска полиция. Фандъкова добави, че ще предложи горенето на сходни артикули да се криминализира.
 Собствениците на по-стари коли ще заплащат с сред 20 и 30% по-високи налози Собствениците на по-стари коли ще заплащат с сред 20 и 30% по-високи налози
С сред 20 и 30% по-високи налози ще заплащат притежателите на по-стари коли от идната година. Това взеха решение депутатите, които одобриха на първо...

Ще има поддръжка за семействата, които пожелаят да подменят печките си на твърдо гориво с разнообразни типове екологично отопление, добави тя.

По думите ѝ, няма да се трансформират локалните налози и такси в Столична община.

Къщата-музей на поета Яворов би трябвало да стане държавна или общинска благосъстоятелност, тъй като по този начин ще се подсигурява опазването ѝ по най-хубавия метод, само че това би трябвало да се стори оптимално най-прозрачно.

Йорданка Фандъкова отхвърли да разяснява дали ще се кандидатира за още един мандат на идните локални избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР