Кметът на София Йорданка Фандъкова представи нови 7 микробуси за

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова представи нови 7 микробуси за
Коментари Харесай

Фандъкова представи нови микробуси за трудноподвижни хора

Кметът на София Йорданка Фандъкова показа нови 7 микробуси за обслужване и транспорт на трудноподвижни хора . Специализираният превоз за хора с увреждания ще бъде въведен поетапно в придвижване.

Ползването на транспортната услуга ще може да се прави след предварителна поръчка на открита мобилна телефонна линия в отдел " Транспортно обслужване " при дирекция " Транспорт ".

Микробусите бяха показани на площада при храм-паметника " Св. Александър Невски " .

Йорданка Фандъкова изясни за бусовете и в своя " Facebook ":

От през днешния ден заменяме старите микробуси за обслужване на мъчно преносими хора с нови с екостандарт ЕВРО6. Имаме опция и да разтеглим потенциала им с още 8. Разполагаме със профилирано звено с диспечер, който приема поръчки и водачи, които оказват помощ при качване и слизане. Средно 644 индивида на месец употребяват услугата. Удължихме работното им време по искане на организациите на хората в неравностойно състояние - от 6 сутринта до 23 ч вечерта, в това число и празничните дни. Цената на транспорта е 1 лева Заявки се вършат до 12 часа преди използването и колата се изпраща на адреса.

Повече от 10 година Столична община предлага профилираната услуга за напредване от вкъщи до мястото, където мъчно преносимите хора би трябвало да отидат - работа, медицински услуги или културни събития, с цел да имат деен живот.

Новите микробуси са закупени по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " с присъединяване на 20 столични региона.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР