Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във Фейсбук, че е

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във Фейсбук, че е
Коментари Харесай

Фандъкова прие оставката на шефа на строителния контрол Влади Калинов

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи във Facebook, че е поискала и приела оставката на шефа на строителния надзор в общината Влади Калинов.

Вчера стана ясно, че няма да бъдат съборени постройките върху терасата на антикорупционния началник Пламен Георгиев, като актът за събарянето им бе анулиран на 12 юни от шефа на строителния надзор Влади Калинов, откакто Георгиев апелира решението от април на " Контрол по строителството " на столичния регион „ Слатина ”. С него бе открито, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и бе публикуван акт за срутване. " Строежът е осъществен без издадени строителни бумаги. Покривната му структура е построена над избраната с кота " било " по виза оптималната височина ", пишеше в документа.

" Днес желаех пояснения от шефа на дирекция " Общински строителен надзор " – арх. Калинов, за инспекцията за законността на два навеса, благосъстоятелност на Пламен и Ирена Димитрови на ул. „ Проф. Г. Павлов “ 21 в кв. „ Гео Милев “. Получих обясненията за решението да приключи инспекцията, както и оставката му, която одобрих - написа Фандъкова и продължи - Връщам за ново разглеждане акта на регион „ Слатина “, които установяваха нелегално издигнати покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на регион „ Слатина “ още по време на тяхната инспекция разгледахме строителната документи. В плана на постройката няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката визира дейности на строителя на постройката през 2007 година

Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР