Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на регионалното развитие

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на регионалното развитие
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова подписа договор за реконструкция на сграда за кризисен център в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова подписаха контракт за реорганизация на Кризисен център ''Вяра, вяра и любов'' в София.

На събитието участва и зам.-кметът на София по обществени действия Албена Атанасова.

Проектът планува реорганизация на постройката и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост. В нея ще действат Кризисен център, с приоритет деца, потърпевши от принуждение и Център за работа с деца на улицата.

Обектът се осъществя по Проект ''Обновяване и създаване на обществени заведения на територията на Столична община'' - стадий I, финансиран по ръководената от Министерство на регионалното развитие Оперативна стратегия ''Региони в растеж'' 2014-2020 година Общата стойност е 754 хил.лв., от които близо 583 хил.лв. са безплатно европейско финансиране по програмата.

Проектът ще се извършва за период от 24 месеца.

От грижата на обществото към най-уязвимите групи можем да съдим за неговата отговорност и достигнато равнище на развиване. Чрез Оперативна стратегия ''Региони в растеж'' 2014-2020 година се дава опция за поддръжка на набор от обществени услуги, ориентирани към най-уязвимите групи - деца на улицата, потърпевши от домашно принуждение и бездомни. Това разяснява заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова след подписването на контракта.

Тя добави още, че спешният център дава опция за поддръжка на деца, потърпевши от домашно принуждение и предлага подкрепящи услуги и превантивни ограничения. Николова акцентира, че плановете за създаване на обществени центрове са значими и основни.

,,Те са с максимален фокус и измеримост от страна на Европейската комисия, тъй като обществената интеграция е сериозен акцент в политиките за развиване и сближаване'', означи - зам.-министърът.

,,Столичната община има устойчиви цели в обществената активност, като сега действат общо 90 обществени услуги, ориентирани към деца и възрастни'', съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при сключване на контракта.

,,С плановете, който разработихме и пазиме, подобряваме и развиваме обществените услуги'', уточни също Йорданка Фандъкова.

По думите й следва с планове, които изпълняваме да разкрием нови 7 обществени услуги за деца с увреждания и на техните фамилии и 9 услуги за възрастни хора, както и нова пилотна услуга за пълнолетни лица с увреждания като заместваща грижа и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР