Кметът на София Васил Терзиев заяви, че не е смятал

...
Кметът на София Васил Терзиев заяви, че не е смятал
Коментари Харесай

4-ти неуспех при избора на председател на СОС

Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че не е считал да приказва през днешния ден, тъй като няма какво ново да показа. " Вратата ми е отворена за всеки един. Важно е да имаме оптимално бързо ръководител на СОС, защотото доста неща, които касаят града,  и в материално изражение - не могат да се случат. Апелирам към всички, без значение какво ще коства партийно - до понеделник да имаме ръководител и да сме разпределени по комисии. Молбата ми е всички оптимално бързо и плътно да седнем на масата и да намерим решение. Апелирам за мъдрост у всички, с цел да намерим политическо решение ", прикани той.

 

Иван Таков от Българска социалистическа партия в имитация съобщи, че предходната седмица какво са си говорили и какво станало в този момент, че да се избира ръководител до понеделник, че ще изчезнат едни пари. " Входирали сме едни две писма, научихме през медиите, че можем да загубим европейско финансиране. Държа да научим за цялостното положение на Столична община. Да научим малко повече защо става въпрос, защотото сме сложени в обстановката, че общинските съветници ще са отговорни за загубата на пари. Не знам за другите групи, само че Българска социалистическа партия е таква партия, че имаме групови органи за взимане на решение. Прескачаме от седмица на седмица. От през днешния ден за на следващия ден или се избира ръководител или сме отговорни за загуба на пари. Този метод е непрофесионален ", сподели още той.

 

Терзиев отговри, че в оптимален къс период информацията ще бъде готова и ще им бъде предоставане. " Най-належащо е решението за парите за ВиК бранша - 77 млн. лв.,  би трябвало да се одобри проект - сметката, с цел да се имаме нужните запаси за поддръжката и почистването на града ни ", сподели той.

 

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС съобщи, че никой няма предпочитание в залата да стопира работата или да я отсрочва. " Нямаме навика да вършим на инат. Вчера сме получили предложения, а се събираме през днешния ден. Уточнете, формирайте мнение и би трябвало да се води значим политическия диалог. Нищо не губим, органът, който взема решение е СОС, а не са комисиите ", сподели той.

 

Димитър Шалъфов от ПП-ДБ направи предложение днешното съвещание да се отсрочи. " Ясно е, че през днешния ден никой от нас не е подготвен. Правя предложение да отложим днешното съвещание за идния вторник 12 декември от 10 часа ", сподели той.

 

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация направи предложение да е на 21 декември от 10 часа., с цел да може да се изчерпят опциите за политически съвещания. " Има опция за диалози. Освен група по група, да има и диалог с представители на всички политически сили и с тях да се проведат съвещания ", предложи Контрера. 

 

Предложението за 12 декември бе подложено на гласоподаване. При първия опит за 12 декември от 10 часа -  23 бяха " за ", 10 " срещу " и 5 се " въздържаха " от общиснките съветници. Предложението би трябвало да бъде подложено на прегласуване след 15-минутната отмора. След нея досегашните оферти бяха оттеглени.

 

Таков от Българска социалистическа партия направи ново предложение идващото съвещание да е 18 декември. " Искаме да забележим черно на бяло какво трябвада се случи, тъй като устната спогодба си е чисто прилепяне. Ако става дума за канализацията на София - ще ви подкрепим. Убеден съм, че този път разсъдъкът ще надделее ", сподели още той. Предложението бе подложено на гласоподаване - 18 декември, понеделник от 10 часа. " За " бяха 45 гласа, 1 " срещу " и 0 " въздържал " се. Предложението бе признато.

 

Припомняме, че при последния опит, изненадващо, от ПП-ДБ (Спаси София) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев.

На този декор, от ГЕРБ обявиха, че са подготвени да водят диалози за болшинство в локалния парламент. Българска социалистическа партия не спести рецензиите си и дефинира държанието на двете най-големи общински групи като безконтролно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР