Кметът на Рио де Жанейро обеща да направи всичко възможно

...
Кметът на Рио де Жанейро обеща да направи всичко възможно
Коментари Харесай

Кметът на Рио де Жанейро обеща: Ще има карнавал

Кметът на Рио де Жанейро даде обещание да направи всичко допустимо за провеждането на фамозния карнавал в града през 2022 година без обществено разграничаване, разчитайки на имунизацията против COVID-19, откакто миналогодишното му издание беше анулирано поради коронавирусната пандемия, съобщи Dariknews.bg.

" Кой ще желае да съблюдава дистанцията на карнавала? Нелепо е да се чака хората да стоят на метър разстояние ", съобщи Едуардо Паеш по време на обществена изява в Рио де Жанейро. " До ноември ще имунизираме цялото население на Рио де Жанейро с две дози. От там нататък евентуално няма да има повече проблеми и сигурно ще може да проведем карнавала - един от най-големите в света, без ограничавания ", добави градоначалникът.

Рио де Жанейро - град с близо 7 милиона поданици, е записал над 34 000 смъртни случая и 480 000 случая на болест от началото на пандемията. Бразилия е втората най-засегната страна след Съединени американски щати с близо 600 000 умряли. Над 99,2 % от популацията на Рио де Жанейро над 12-годишна възраст е ваксинарино с една доза, а 65,9 % - с две. Властите в Рио де Жанейро се надяват, че напредването на имунизацията през идващите месеци ще разреши честването на новогодишните празници в края на декември.

През последните седмици кметът на Рио де Жанейро позволи провеждането на " тестови " събития, като футболни мачове или празненства без наложителни маски, при изискване, че присъстващите имат документ за имунизация или показват негативен тест. От 15 септември здравен пропуск е наложителен за посещаване на емблематични туристически места в Рио де Жанейро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР