Кметът на район Слатина Наталия Стоянова тълкува като грешен прочит

...
Кметът на район Слатина Наталия Стоянова тълкува като грешен прочит
Коментари Харесай

Арх. Калинов тълкувал грешно закона за терасата на Пламен Георгиев

Кметът на регион " Слатина " Наталия Стоянова пояснява като неверен прочит на закона решението на арх. Калинов за обезсилването на акт за терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Това съобщи тя пред bTV.

По думите ѝ няма да има смяна в мнението им.

Оставката на Влади Калинов е персонална, нас ни интересува преписката за терасата да бъде доведена до своя край, разясни Наталия Стоянова.

Тя изясни още, че книжата, които са при тях са единствено за структурата, само че не и за покривите.

По думите ѝ навесът на Пламен Георгиев е към метър по-висок.

Стоянова означи, че по проблема още през цялото време имат връзка с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков.

На въпрос дали е оказван напън, кметът на регион " Слатина " съобщи изрично, че не е имало нищо по-особено тази инспекция.

При инспекциите на място не сме били възпрепятствани, уточни тя.

Наталия Стоянова разясни, че в рамите на няколко дни се чака да бъде направена и повторна инспекция терасата и барбекюто на Пламен Георгиев, като по думите ѝ инспекцията нормално се прави на място и по документи.

Тя добави още, че по в инспекцията са ангажирани трима души, като има опция тя да разшири екипа.

Припомняме, че през вчерашния ден кметът на София Йорданка Фандъкова изиска и получи оставката на шефа на Строителен контрол арх. Калинов. Това стана във връзка решнието му да приключи инспекцията на тересата на Пламен Георгиев.

Във " фейсбук " столичният кмет уточни, че връща за ново разглеждане акта на регион " Слатина ", които са установили нелегално издигнати покриви върху постройките на покривната тераса.

Ден по-рано стана ясно, че терасата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е узаконена още преди години и има изрядни строителни бумаги. Според арх. Калинов няма съображение за срутване на постройката.

Терасата с барбекю на ръководителя на КПКОНПИ беше епизод от абсурда с жилищата на властта на преференциални цени.

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е заявена. Самият Георгиев изясни, че терасата е обща част на блока и отхвърли да влиза в пояснителен режим. Още при първата си изява пред публицисти той съобщи, че офанзивата против него е компроматна и е с източник предприемачите, които са наранени от работата на Комисията по антикорупция, които имали 198 милиона аргументи, с цел да го нападат. По-късно Георгиев съобщи, че става дума за несъстоятелни изказвания за разминаване в имотната му декларация.

На 4 април, откакто основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че ще желае инспекция против него, Георгиев излезе в отпуск, който продължава и до през днешния ден.

Последва инспекция на парцела, чиято цел беше точно да се откри дали постройките на терасата на Георгиев са законни. След това стана ясно, че два навеса би трябвало да бъдат отстранени, защото са над позволената кота " било " на постройката. На 25 април кметът на " Слатина " Наталия Симеоново разгласи, терасата на Георгиев не е обща част на кооперацията.

Заради разкритията президентът Румен Радев смъкна доверието от шефа на Антикорупционната комисия. От " Демократична България " настояха за незабавната оставка на Пламен Георгиев, като от Българска социалистическа партия също обявиха, че внасят в Народното събрание подписка за отстраняването на Пламен Георгиев.

Припомняме, че и самата Антикорупционна комисия излезе със заключенията си от инспекциите на жилищата на властта, като при нито една от покупко-продажбите не бяха открити нарушавания. Тази комисия ревизира за спор на ползи.

Главният прокурор Сотир Цацаров увери, че в от страна на прокуратурата инспекциите не престават, като техният резултат ще бъде свързан от данъчните проверки на Национална агенция за приходите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР