Кметът на Поморие Иван Алексиев остро осъди поведението на евродепутата

...
Кметът на Поморие Иван Алексиев остро осъди поведението на евродепутата
Коментари Харесай

Кмет към евродепутат: Очернихте Поморие!

Кметът на Поморие Иван Алексиев остро осъди държанието на евродепутата от Северната зелена левица Клер Дейли, която, по думите му, пристигнала в града, с цел да брани частни ползи, употребявайки политическото си въздействие, написа Флагман.

Точно в 9 без 5 градоначалникът влезе в комплекс „ Сънсет Ризорт “ и сподели пред медиите поканата си за срещата с евродепутатката. Клер Дейли обаче слезе от апартамента малко след 10 часа. Иван Алексиев сподели поканата си от името на „ Сънсет Ризорт “ и господин Николай Павлов да взе участие на тази среща.

„ Като кмет на Поморие съм задължен да защитя града и жителите му. Клер Дейли има две запитвания до Община Поморие, на които е отговорено публично, че поставеният проблем касае връзки на притежатели на жилища в здания в режим на етажна благосъстоятелност, само че все пак ние сме дали отговор, тъй като притежателите са уведомили Община Поморие, че са изпълнили условията на Закона за етажната благосъстоятелност.

„ Сънсет Ризорт Мениджмънт 2 “ единомислещо е определен от всички притежатели на всички здания да ръководи този комплекс. Той е от затворен вид, построен е в едно УПИ, ограден е отвред, има пропускателен режим, тъй че всичко по закон е изпълнено. Отделно е определена и компания, която да ръководи комплекса. Оттук нататък отговорът е явен – тук става въпрос за частно-правни връзки. Къде е върховенството на закона в България, което е ощетило нейните сънародници, къде е Поморие в цялата обстановка и къде е България в тази резолюция. Тези въпроси ще задам на госпожа Клер, само че преди да стартира да дава отговор, ще й задам доста значим – тя, неин роднина или родственик има ли благосъстоятелност в този комплекс. Много е значимо какво ще отговори “, сподели Иван Алексиев.

Кметът на Поморие недоумява за какво евродепутат намесва града, страната в един спор, който е гражданско-правен. „ Тя употребява политически средства, с цел да реши гражданско-правен спор. Това е тъпчене на безусловно всичко от страна на евродепутат. Тя употребява позицията си на евродепутат, с цел да реши гражданско-правен спор в частен интерес, употребява политически средства. След това ще отиде на митинга и ще каже – вижте в България какъв брой са неприятни и държавното управление би трябвало да си отиде. Не, тя би трябвало да си отиде и по тази причина би трябвало да се извини “, сподели Алексиев.

Кметът добави, че „ Сънсет Ризорт “ е един от най-големите данъкоплатци на Община Поморие. „ Но даже и за най-малкия хотел или комплекс да беше ставало дума, едно такова обвиняване от високата естрада на Европейския парламент, аз щях да отвръщам по същия метод. Това е неприемливо.  Тя е евродепутат. Ако аз като политик от локално равнище потегли да вземам решение подобен спор, незабавно ще попадна под ударите на закона. А тя какво прави тук сега? Заключила се в един апартамент и си прави, каквото си желае. Извинявайте, няма по какъв начин да стане. Върховенството на закона сега изисква тя да отговори употребява ли политическото си въздействие, с цел да реши един частен спор в интерес на едната страна. Този текст е нелегално в резолюцията и тя употребява лостовете, които има, с цел да го прокара. Ето по тази причина би трябвало да се извини – първо на България, след това на Поморие и по-късно на комплекса. Оттам нататък да седнат на кръглата маса и да си решат разногласието, в случай че не – да влязат в съда “, сподели Иван Алексиев.

Няколко минути след изказването на кмета на Поморие Клер Дейли слезе от жилището.

Кметът Иван Алексиев първи се обърна към нея с думите: „ Надявам се, въпреки и за малко тук, да сте с положителни усещания от нашия град. По какъв мотив сте тук, вие сте политик от висок сан, в реда на нещата е да ви посрещнем, а не да научаваме по различен метод за тази аудиенция. “

Клер Дейли върна комплимента и разгласи, че Поморие е прелестно място. „ Но желая да подчертая, че съм тук като представител на жители от моя изборен регион в Дъблин и бях поканена на частна среща, на което не смятам за нужно, че би трябвало да се обръща такова внимание. Кметът е направил обществени изказвания против мен, множеството от тях са подправени и моите адвокати ме посъветваха да не давам отговор нищо. Проблемът е доста преди да стана член на Европейския парламент, аз съм тук за разрешаването на този спор, където мои гласоподаватели остават без ток и вода “, сподели евродепутатът от Северната зелена левица.

„ Като кмет не съм обсъждал госпожа Дейли, а нейните думи, че в град Поморие не се съблюдава върховенството на закона. Г-жа Дейли да отговори има ли персонален интерес в този комплекс “, попита за следващ път Иван Алексиев, само че не получи отговор и бе застрашен с юридическите съветници на евродепутатката. Тя и заинтригуваните страни влязоха в залата и стартира закритата среща за медиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР