Кметът на Пловдив Здравко Димитров потвърди думите на премиера Бойко

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров потвърди думите на премиера Бойко
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Държавата ще дострои стадиона на "Ботев"

Кметът на Пловдив Здравко Димитров удостовери думите на премиера Бойко Борисов, че стадион " Христо Ботев " ще бъде достроен, само че с помощ от държавното управление. " Стадион " Христо Ботев "  ще бъде издигнат с финансиране от страната и ще остане общински, а сегашната концесия ще бъде прекъсната. С премиера Бойко Борисов водим разговор по проблемите на клуба от много време и съм му признателен за това решение, тъй като е най-хубавото за клуба от всички разновидности ", написа Здравко Димитров във Facebook.

Неговият заместител Георги Титюков добави пред " Пловдив 24 ": " Да благодарим за държавническото отношение. Не е хубаво един състезателен обект, в който са налети 11 милиона лв., да стои като развалина в необятния център на Пловдив. Мисля, че това е едно умно решение. Ще стане съвременен стадион, който ще може да бъде употребен и от други тимове, в случай че се класират за Европа да вземем за пример. "

Обещанието на Борисов пристигна, откакто притежателят на " Ботев " (Пд) Георги Самуилов замрази градежа и изиска повреждане на концесията и създаване на взаимно сдружение с страната. На това обаче почитателите на тима реагираха остро и направиха няколко митинга. Именно след последния от тях - в събота, Борисов съобщи, че страната ще довърши стадиона, само че концесията с клуба би трябвало да бъде прекъсната и обектът да бъде държавен, като " Ботев " ще играе чартърен там. Премиерът даде обещание помощ и за стадиона на " Локомотив " (Пд).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР