Кметът на Пловдив Костадин Димитров посрещна в Епископската базилика на

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров посрещна в Епископската базилика на
Коментари Харесай

Костадин Димитров впечатли председателя на Националното събрание на Корея с Епископската базилика

Кметът на Пловдив Костадин Димитров посрещна в Епископската базилика на Филипопол делегация, водена от ръководителя на Националното заседание на Република Корея Ким Джин-пьо. Градоначалникът уточни, че културата и представянето на културно-историческото завещание по най-хубавия метод са измежду целите му. Освен Димитров, с делегацията се срещнаха заместникът му Пламен Панов и ръководителят на общинския съвет Атанас Узунов, оповестиха от общината.
Ким Джин-пьо остана очарован от изложените мозайки. Огромно усещане му направи изображението на пауна с отворената си обилна, многоцветна опашка – въплъщение на райската градина и безсмъртието на душата.Гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния спектакъл. Председателят на Националното заседание на Република Корея си направи фотоси за спомен пред постройката на община Пловдив. Костадин Димитров напомни, че Градът на тепетата е побратимен с корейския Тегу.
Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР