Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев обяви от днес

...
Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев обяви от днес
Коментари Харесай

Обявиха безсрочно бедствено положение! В Свищов над 1200 души и 700 животни са на ръба

Кметът на община Свищов доктор Генчо Генчев разгласи от през днешния ден безсрочно бедствено състояние в село Овча могила. Той изпрати молба към Министерството на районното развиване и благоустройство за незабавна помощ за справяне с нарушеното водоподаване на територията на селото. На режим изцяло безводие сега се намират няколко квартала в село Овча Могила, наранени са над 1200 души. В предбедствено състояние се намират още три села в общината – Червена, Горна Студена и Александрово, разяснява кметът на Свищов, представен от Българска телеграфна агенция.
Местното население упорства за предприемането на незабавни дейности, с подготвеност за бъдещи митинги на основен път I-3 Плевен – Бяла.
По думите на кмета вода в село Овча Могила има, казусът се състои в довеждащия и напорния тръбопровод. „ Водата отива в нивите и ние не можем да я транспортираме до разпределящата водоснабдителна мрежа до обитаемоте места “, споделя Генчев.
В момента насочваме искане към държавния запас за обезпечаване на запас за питейни потребности. На територията на село Овча Могила има болница, както и Център за настаняване на лица с деменция, които се нуждаят всекидневно от вода за първоначални потребности, съобщи кметът. Освен тях в обитаемото място са застрашени седем животновъдни обекта с над 700 животни, които нямат вода за напояване на добитъка.
От страната чакаме 1 700 000 лв. за създаване на седем километров довеждащ тръбопровод в село Овча Могила. Необходими са общо близо 3 млн. лв. за 3000 души от четирите застрашени обитаеми места. Общината има подготвени планове за справяне с този проблем, които могат да стартират още на следващия ден, в случай че бъдат признати, добави Генчо Генчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР