Кметът на община Септември Васка Рачева я грози глоба от

...
Кметът на община Септември Васка Рачева я грози глоба от
Коментари Харесай

РИК санкционира за предизборна агитация кмета на Септември и кандидат-депутат - Политика

Кметът на община Септември Васка Рачева я грози санкция от 2000 до 5000 лв. поради нерегламентирана политическа пропаганда. Санкцията се отнася и за кандидат-депутата и някогашен регионален шеф Стефан Мирев.

И на двамата ще бъдат формирани актове за нарушаване, реши Районната изборна комисия в Пазарджик. РИК е извършила инспекция на място по сигнал на юрист Надежда Йорданова, представител на КП “ Демократична България “. 

В сигнала се твърди, че в интервала 9-10 септември на територията на област Пазарджик в центъра на с. Ветрен дол, на изхода на Септември към София, и в селата Симеоновец и Семчиново са сложени пропагандни материали в нарушаване на Избирателния кодекс.

„ Васка Рачева е настоящ кмет на община Септември, а попада върху пропаганден материал дружно със Стефан Мирев – претендент за депутат, се твърди в сигнала до РИК. Уточнява се, че като част от наличието на рекламните изображения, под името на Васка Рачева е вписана заеманата от нея служба кмет. Описаните изображения съставляват пропагандни материали по смисъла на член 183 от Изборния кодекс, като същите са направени и сложени в нарушаване на член 183, ал.4 от Изборния кодекс, а точно нарушаване на положителните нрави, се споделя още в сигнала. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР