Кметът на община Пещера Йордан Младенов се обърна към жителите

...
Кметът на община Пещера Йордан Младенов се обърна към жителите
Коментари Харесай

Кметът на Пещера не знаел за нови случаи на коронавирус в града, научил от медиите

Кметът на община Пещера Йордан Младенов се обърна към жителите на общината, във връзка излязлата вест в районните и национални медии, че в Пещера има два нови случая на доказани резултати за Коронавирус 19, оповестиха от общинската администрация.

"Искам отговорно да заявя, че след формалното изказване за ситуацията в града обещано в ранните часове на днешния ден от доктор Стоил Апостолов - шеф на МБАЛ „ Проф. Д. Ранев “, до излизане в медиите не съм получавал информация за новорегистрирани случаи на болни от Пещера. Оказва се, че Кметът на Общината научава тази вест от медиите, а не от отрасловите органи в лицето на РЗИ- Пазарджик. Искам да попитам кой е уведомил медиите и за какво това е направено преди данните да бъдат сведени първо до ръководителя на Оперативния щаб в мое лице?

Пациентката с ковид от Пещера е в по-добро положение

Имам въпроси към Областния спешен щаб и РЗИ- Пазарджик, които ще обсъдим на съвещание на Общинския спешен щаб на следващия ден в 08.30 часа, след което ще бъдат публично изпратени до посочените институции.

1. Кога са взети и изпратени ли са пробите до Референтната лаборатория за трите доказани случая?

2. Стигна ли се до отговор на въпроса: Ясно ли е кой е пациент „ О “ от който е публикувана болестта? Има ли издадени наставления от РЗИ- Пазарджик за слагане под карантина на околните на доказаните случаи, защото все още в Община Пещера не е постъпила информация за сложени под карантина близки на доказаните случаи?

Жена от Пещера е с ковид

3. Установени ли са всички близки контактни на доказаните случаи на Коронавирус 19?

4. Взети ли са и по кое време проби от всички медицински лица, които са били в непосредствен контакт с пациентите с доказани позитивни проби? ", се споделя в обръщението на Младенов.

Кметът на община Пещера отбелязва също, че той и целия екип, както и сътрудниците от Общински спешен щаб ще търсят отговори на поставените в този момент въпроси.

"Отговорите ще научите и вие. Защото в създалата се конюнктура желаем истината за нещата към подлия вирус да бъдат сведени с цялата си акуратност до знанието на цялата общественост. Единствено при цялостна бистрота на обстановката можем да работим пълноценно и съответно с цел да се оправим с предизвикването пред което сме изправени ", прецизира в обръщението си кметът на Пещера.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР