Кметът на община Мездра Иван Аспарухов обяви частично бедствено положение

...
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов обяви частично бедствено положение
Коментари Харесай

Частично бедствено положение обявиха в община Мездра

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов разгласи отчасти бедствено състояние на територията на селата Боденец, Върбешница, Крапец, Лютидол и Ребърково.

Най-сериозно е ситуацията в Лютидол, където водната буря е прекъснала довеждащ тръбопровод към селото и е нанесла съществени материални вреди.



В Ребърково река Клисурска е нанесла съществени провали на гробищния парк в селото.



В Крапец скатни води са наводнили пътя, който свързва селото с Боденец и Върбешница, само че все още всички пътища в засегнатите обитаеми места са проходими.

Екипи на ОбП " Чистота " работя на място за очистване на следствията от бедствието.

Снимки: Община Мездра



Със същата заповед е въведен в деяние Общинският проект за отбрана при бедствия в частта му " Действия при наводняване ".

За преодоляване на спешното състояние и премахване на породените вреди кметът на община Мездра подрежда да се изпълнят следните дейности:
Постъпилите сигнали да се разпределят по подготвеност за ограничение и премахване на вредите.Да се образува работна група от администрацията за огледи на място по подадените сигнали.След първичен оглед да се направи разбор и оценка на вредите.
Заповедта влиза в действие неотложно и е със период на деяние до експлицитната анулация на частичното бедствено състояние.

Възложено е на Общинско дружество (ОбП) " Чистота " със лични сили и наета профилирана външна работна ръка и техника да провежда и предприеме нужните неотложни и аварийно-възстановителни работи за очистване на следствията от зародилото злополучие на територията на засегнатите обитаеми места.

Контролът по осъществяването на двете заповеди ще бъде реализиран персонално от кмета на община Мездра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР