Кметът на община Мездра инж. Генади Събков отчита мандат 2015-2019

...
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков отчита мандат 2015-2019
Коментари Харесай

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков отчита мандат 2015-2019

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков регистрира мандат 2015-2019
Уважаеми съграждани,
Благодаря ви за дейната гражданска позиция. Всеки един от вас, който чете този доклад, се интересува от ориста на нашия роден край и не е апатичен към изискванията и опциите за развиване. На локалните избори през 2015г. огромна част от вас гласоподаваха за кмет на община, а 5479 взеха решение, че аз мога да се оправя със дилемите, отговорностите и проблемите на локалното самоуправление.
На локално равнище решението на проблемите значително се дефинира от уговорките, вижданията и напъните, които поставя управлението и екипа на общинската администрация. Вашето доверие и вашите очаквания бяха мощния тласък и неизчерпаемата сила, които ме накараха да мисля и работя непрекъснато за развиването на общината. Радвах се на всеки случай, в който ориста, техническите благоприятни условия и професионализмът на нашия общински екип ни позволяваха да решим даден проблем, да организираме демонстрация, да осъществим инфраструктурен обект, да помогнем на човек в неволя, да доставим наслада, да забележим искра в очите на признателен човек. Страдах и се изтезавах, когато не намирахме сили, време и благоприятни условия да преодолеем обещано затруднение. Исках всичко, което вършим, да бъде на високо равнище, изпълнено навреме, тъкмо и правилно. На тази основа имах високи условия и упования към сътрудници, сътрудници и държавна администрация. Оценявайки обаче действителностите, се въоръжих с самообладание и успокоение и разбрах, че упоритостта и поредните и целенасочени дейности рано или късно ще донесат триумф.
Възприех като зложелател не клеветите, лъжите и операциите на „ обективни” публицисти и озлобени от живота и ориста си хора, а времето. Не ми доближи време да преодолея бюрокрацията и хаоса в държавното ръководство и да осъществявам доста от концепциите и плановете си.
Забързан и концентриран в осъществяването на следващия ангажимент или задача, не ми остана време да благодаря на всички хора, които ни помагаха или изпълняваха своите отговорности и действия безрезервно и отговорно.
Отчетът, който представяме за работата през мандат 2015г.-2019г., е признателност за всички вас, които не пожалихте сили и сила за общото дело. Информацията, с която разполагам, и големият опит, който натрупах в общината, ми дават съображение да кажа: Постигнатите резултати през последните четири години са били непостижима фантазия за доста хора и администрации обратно във времето.
Време е всички, които бяха съпричастни към постигнатото, да изпитат горделивост и задоволство. И да не стопират да мечтаят…

С благодарност и почитание,
инж. Генади Събков
Кмет на община Мездра

Oтчет за осъществяване на Програмата за ръководство на община Мездра за мандат 2015-2019

Отчетът за осъществяване на Програмата за ръководство на община Мездра за мандат 2015-2019 година демонстрира началните условия, изходните данни, динамичността на осъществените промени и получените резултати. Постигнатото е резултат от общите старания, труд и безрезервност на чиновниците от общинска администрация, Оперативна програма,,Чистота “, обществените действия, дейци на образованието и културата, здравни експерти, спортисти, деца и младежи, бизнес, бизнесмени и дейните жители на общината.

Започнахме мандат 2015-2019г. при необикновено тежки условия. През 2015г. общината бе изпаднала в положение на финансов колапс. Всички, които са формирали задължения, подписвали контракти и поръчвали артикули и услуги, бяха напуснали общината или минали на друга работа, надалеч от терзанията, отговорностите и отговорностите. Вероятно са следили в профил с интерес и очаквали задълбочаване на проблемите и цялостен неуспех на ръководството на общината. С дейностите и ограниченията, които предприехме, не просто разочаровахме и изненадахме отговорните за рецесията, а постигнахме цялостен поврат. С големи старания, финансови ограничавания и на първо място ред и дисциплинираност успяхме да оцелеем и приключим сполучливо 2016г. Постигнатото през първата година от мандата ни даде сили и убеденост за идващите.

Постигнатата финансова непоклатимост през мандата има следните измерения според извадка от счетоводните доклади за отговорностите на община Мездра по години:

( прикачена таблица 1)

За три години и половина успяхме да понижим отговорностите на общината повече от 5 пъти и сполучливо да осъществим признатите годишни бюджети.

Обезпечихме всички съществени посоки на активност и приключихме всяка финансова година без отговорности при второстепенните разпоредители с бюджетен заем: учебни заведения, детски градини, Оперативна програма „ Чистота”, Социален комплекс и така нататък

(прикачена таблица 2)

От справката за осъществяването на годишните бюджети е видна наклонността за повишаване на личните доходи. Постигнатите резултати са плод на напъните на всички приходни звена в общината и на съзнателното и отговорно държание на жителите.

Ефективното потребление на общинския аграрен фонд има следните стойностни измерения:

- Постъпили в общинския бюджет средства от наеми на земи:

2016 година – 190 884 лева.;

2017 година – 240 000 лева.;

2018 година – 248 365 лева.;

2019 година (до м. юни) – 204 977 лева

- Получени средства от концесионери:

2016 година – 313 145 лева.;

2017 г.– 427 764 лева.;

2018 година – 495 980 лева.;

2019 година (до м. юни)– 276 413 лева

Най-видими и осезаеми за всички наши съграждани и посетители на общината са изпълнените инфраструктурни обекти и добити материални активи.

( прикачени таблици 3,4,5,6)
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР