Кметът на Община Левски Любка Александрова получи Кристален приз и

...
Кметът на Община Левски Любка Александрова получи Кристален приз и
Коментари Харесай

Кметът на Община Левски получи Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа

Кметът на Община Левски Любка Александрова получи Кристален приз и Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа на 24 ноември, в границите на тридневния конгрес „ Българските общини – реализиране на европейски стандарт за качество на ръководството на локално равнище “ в гр. Велинград.

Удостояването с влиятелната премия е самопризнание за постигнатото високо качество на ръководство в общината, според одобрения европейски стандарт, учреден на правилата за новаторско и положително демократично ръководство.

„ В рамките на Форум проведен от Министерство на регионалното развитие, с еколог Вероника Славова и специалист Ирина Александрова представихме нашите положителни практики по оползотворяване на боклуци и по особено основания новаторски Пилотен център за събиране на рискови боклуци от бита. ” осведоми Любка Александрова.

Община Левски е направила презентация на „ Пилотен център за „ Екологосъобразно събиране и краткотрайно запазване на рискови битови боклуци финансиран по Българо-Швейцарската стратегия за съдействие “

Форумът се провежда от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ за да се показват положителни практики за развиване и подсилване на локалното самоуправление и локалната народна власт в България. В него вземат участие членове на Националната платформа на сътрудниците за положително демократично ръководство на локално равнище, национални специалисти, представители на НСОРБ, на българските общини, на Министерство на регионалното развитие, на Съвета на Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР