Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов призова днес фирми,

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов призова днес фирми,
Коментари Харесай

Кметът на Карлово призова доброволци и фирми на помощ, откриват дарителска сметка

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов прикани през днешния ден компании, които имат опция, да изпратят техника за почистване на потърпевшите от бедствието села.

Нужни са най-много фадроми и багери, само че е нужна и по-малогабаритна техника, с цел да се разчистят домовете на хората и улиците.

Кабаиванов прикани и доброволци, които имат предпочитание, да се включат през днешния ден в разчистването. Той сподели, че през вчерашния ден е било ден за изваждане на към момента блокирани хора от къщите им и тъй като е било рисково, не са били позволени доброволци.

Местната власт поема храната и нощувките на хората, които ще дойдат с машините, и на доброволците, съобщава ПБ Новинар.

Призивите за помощ са най-много за селата Каравелово, Богдан и Слатина.

Над 100 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от Военновъздушните сили ще вземат участие през днешния ден, 4 септември, в превъзмогването на последствията от огромните наводнения в община Карлово.

В дейностите по разчистването на засегнатите региони се включват 90 индивида от 61-ва Стрямска механизирана бригада, 20 индивида от 110-и логистичен полк - Пловдив и 20 индивида от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-и инженерен полк, с товарни коли с нараснала проходимост и моторни резачки. Те ще работят в селата Богдан, Каравелово, Слатина и други Към тях ще се причислят и два модула от по 25 индивида от авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово. Работата на всички военнослужещи ще се управлява от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков.

Участието на военнослужещите е по предписание на министъра на защитата Димитър Стоянов.

Желаещите да оказват помощ с парични средства на потърпевшите от наводнението могат да създадат това по следната банкова сметка:
IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Наименование на кодовете за тип заплащане
Код за тип заплащане Дарения, помощи и други безплатно получени суми от страната
44 51 00 Титуляр: Община Карлово
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР