Кметът на община Кърджали Хасан Азис и кметът на община

...
Кметът на община Кърджали Хасан Азис и кметът на община
Коментари Харесай

Кърджали се побратими с община от Брюксел

Кметът на община Кърджали Хасан Азис и кметът на община Сен Жос загар Ноод Емир Кър подписаха нощес на гала в Брюксел, кралство Белгия, Договор за съдействие и побратимяване и Споразумение за даване на административни услуги по електронен път. На подписването участваха посланикът на България в Брюксел и Люксембург Н.Пр. Мая Добрева, евродепутатът Неджми Али, отец Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед, част от екипа на Хасан Азис, представител на Общинския съвет.
     
Емир Кър приветства делегацията от Кърджали и уточни, че е бил мощно впечатлен от визитата си там. Видял е положителни европейски практики, които счита да приложи в Сен Жос Тен Ноод. Емир Кър изрази задоволството, че съдействието започва с сключване на Споразумение за административни услуги, което е знак, че Договорът за побратимяване няма да е фиктивен.
    
„ След 12 години участие в Европейски Съюз за нас е натурален развой побратимяването със столицата на Европа, тъй като столицата на Европа не е единствено Брюксел, столицата на Европа е там, където живеят европейци - и Сен Жос, и София, и Кърджали “, сподели Хасан Азис. Той уточни, че Кърджали има доста побратимени общини, само че за първи път се подписва с изключение на Договор за побратимяване, и съответно съглашение за работа. Целта е да се покаже моделът на работа на локалната власт в интерес на хората, да се покаже, че европейските общини работят за своите жители, тъй че те да получават идентични услуги без значение къде се намират в Европа.
    
Посланик Мая Добрева, чийто корени са от Кърджали, акцентира, че за първи път участва на побратимяване на българска община с община от Белгия и приветства сключването на съглашението сред нейната родна община и Сен Жос.
    
Евродепутатът Неджми Али също приветства сключването на контракта. Той съобщи, че двете страни имат доста общо - и в двата района живеят представители на доста етноси. Изрази вяра, че побратимяването ще спомогне за развиването на мултикултурността, бизнес връзките и това ще докара и до продан на положителни практики.
   
Двамата духовници отец Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед споделиха, че се гордеят с толерантността в Кърджали.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР