Кметът на Община Етрополе г-н Димитър Димитров и ръководството на

...
Кметът на Община Етрополе г-н Димитър Димитров и ръководството на
Коментари Харесай

Работна среща между Кмета на община Етрополе и ръководството на Областна дирекция на МВР – София

Кметът на Община Етрополе господин Димитър Димитров и управлението на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – София организираха работна среща.

В постройката на Общинска администрация дойдоха Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – София – ст. комисар Живко Коцев и Началникът на отдел „ Охранителна полиция “ – старши комисар Живко Соколов. На срещата участваха още заместник-кметът на общината, госпожа Станка Димитрова, кмет и кметски наместници на обитаеми места и Началникът на Районно ръководство – Етрополе, старши контрольор Георги Стаменов.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – София уточни главната цел на срещите с кметовете на общини, а точно управлението на дирекцията да се запознае от първа ръка с проблемите на локално равнище, да се набележат взаимни ограничения за разрешаването им и да се синхронизират дейностите за поддържане на публичния ред, гарантиране спокойствието на жителите и обезпечаване на пътната сигурност.

Кметът на Община Етрополе означи, че съдействието сред общината и полицията е на доста положително равнище.

Началникът на районно управление (на МВР) – Етрополе показа къс статистически доклад за положението на престъпността от началото на годината. По отношение обезпечаване сигурността на придвижването, с дейното присъединяване на състава на районното ръководство и персоналната ангажираност на общинското управление, е основана нова организация. Извършен е повсеместен обзор на знаковото стопанство, набелязани са ограничения за възстановяване на обстановката с паркираните коли, вследствие на което от началото на годината единствено за погрешно паркиране са формирани 426 фиша и 35 акта. Съвместните старания в тази посока не престават, като към този момент се регистрират и първите позитивни резултати. Като извънредно дейно бе регистрирано и построеното видеонаблюдение, спомогнало за откриване причинителите на избрани закононарушения и понижаване на общия им брой като цяло.

По отношение реализирането на още по-ефективен надзор по отношение на нарушителите на Закона за придвижване по пътищата сме въвели метода за замяна на полицейски екипи, уточни комисар Соколов. Служители от едно районно ръководство към този момент осъществят надзор на територията на друго. По този метод се цели постигането на по-голям предпазен резултат и ограничение на пътнотранспортния травматизъм посредством използване на правилото за нулева приемливост по отношение на всеки открит извършител. По линия на охранителна полиция напъните са ориентирани към потребление на разнообразни форми на наблюдаване съгласно наличния запас и спецификата на ситуацията, добави той.

На срещата бяха дискутирани още положението на пътната мрежа в региона, ограниченията за ограничение на предпоставки за пътни произшествия, свързани с безстопанствени или оставени без контрол животни, образованието на подрастващите за безвредно ръководство на разнообразни пътни транспортни средства през летния интервал.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР