Кметът на община Братя Даскалови Иван Танев, 6-те кметове на

...
Кметът на община Братя Даскалови Иван Танев, 6-те кметове на
Коментари Харесай

Кметове и съветници в Братя Даскалови и Гурково положиха клетва  

Кметът на община Братя Даскалови Иван Танев, 6-те кметове на кметства и 11-те общински съветници поставиха клетва пред заместител регионалния шеф Красимир Червилов. Избраният за трети кметски мандат Танев благодари на жителите на общината за изборната интензивност и за гласуваното му още веднъж доверието. Той прикани в общинския съвет да се загърбят политическите пристрастия и да се работи дружно за просперитета на региона. 

След отслужената от свещеници отслужиха тържествена света литургия за здраве и благополучие, съветниците минаха към избор на ръководител на общинския съвет. С цялостно единогласие за поста беше определена Катя Иванова от ПД „ Социалдемократи “ (ПДС), която беше единствената издигната кандидатура. В 13-членния съвет ПДС има 4-ма, ГЕРБ и Българска социалистическа партия за България - по 3-ма, Движение за права и свободи - 2-ма и Местна коалиция ЗНС - един консултант. 

Заместник регионалният шеф Петя Чакърова пък закле новоизбрания кмет Мариян Цонев, кметовете на кметства и общинските съветници от община Гурково. 
Цонев, определен с листата на Движение за права и свободи, благодари на съгражданите си за доверието и даде обещание да работи за хората на Гурково и за по-доброто бъдеще на града. След отслужената тържествена света литургия от архиерейски наместник от  Новозагорската епархия отец Иван Стоянов, Петя Чакърова връчи на новоизбрания кмет огърлицата, която символизира локалната власт. 

За избор на ръководител на общинския съвет бяха препоръчани две кандидатури - на Гочо Гочев от Движение за права и свободи и на Добринка Кръстева от „ Българска социалистическа партия за България “. След скрито гласоподаване за ръководител със 7 гласа „ за “ беше определен Гочо Гочев. В локалния парламент от 13 съветници 6-има са на Движение за права и свободи, 4-ма на ГЕРБ и 3-ма на Българска социалистическа партия. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР