Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в
Коментари Харесай

В Благоевград обсъдиха важни въпроси за водоподаването

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов взе присъединяване в изключително Общо заседание на Асоциацията по ВиК. То се организира през вчерашния ден в Областна администрация. 
Срещата, на която участваха членовете на ВиК Асоциацията в област Благоевград, бе водена от регионалния шеф Бисер Михайлов. Общо четири точки бяха разисквани по време на съвещанието. Сред тях бе и смяна на границите на обособената територия, обслужвана от ВиК- Благоевград посредством присъединение на община Петрич, както и уточняване на целесъобразния размер на вноската на страната в бюджета на ВиК Асоциацията за 2018г. 
В точка " Други " бяха наранени значими въпроси, свързани с водоподаването, като на част от тях отговори шефът на ВиК - Росица Димитрова. След постъпило писмо от ВиК- Благоевград с молба за подпомагане за обезпечаване на минимално водоподаване в селата Зелендол, Българчево, Селище и Мощанец, кметът доктор Атанас Камбитов посочи, че се работи по разрешаване на въпросите. 
" Във връзка с смяната на границата и решението, което бе взето, се трансферираха още отговорности на оператора, който няма изясненост по какъв начин ще се оправи, като доходи, по какъв начин ще извършва капиталовите си стратегии. Ние сме една от областите, които не можем да осъществим условието за консолидация. Това значи, че финансиране към общините няма и излиза, че ние със лични средства би трябвало да построяваме системата. И какво се трансформира с изходното състояние?- Нищо. Става по- зле. 300 хиляди души от региона остават без евросредства поради това, че една община не се причисли към Асоциацията ", сподели доктор Камбитов. Той посочи, че всички общини са в едно и също състояние, без значение от тяхната величина и би трябвало да се търси решение за финансово подкрепяне.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР