Кметът на община Банско Стойчо Баненски и директорът на Изпълнителна

...
Кметът на община Банско Стойчо Баненски и директорът на Изпълнителна
Коментари Харесай

Ремонтират общежитието на ПЛТГ “Никола Вапцаров“ в Банско

Кметът на община Банско Стойчо Баненски и шефът на Изпълнителна организация „ Програма за обучение “ проф.д.х.н. Георги Вейсалов подписаха контракт за финансиране на инвестиция по „ Национален проект за възобновяване и резистентност “, процедура „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “.

Проектното предложение на община Банско е за ремонт и рационализация на ученическо общежитие на Професионална лесотехническа гимназия „ Никола Вапцаров “ на стойност 2 536 573 лева

С финансирането посредством Изпълнителна организация „ Програма за обучение “ ще бъде изработен главен ремонт на цялата постройка на общежитието с използване на нужните ограничения за енергийна успеваемост - саниране, ремонт на покрив, замяна на дограма. Ще бъдат сменени всички съоръжения и ще бъде построена система за различна сила. Вътрешното пространство ще бъде усъвършенствано и естетизирано, а пространствата ще бъдат обзаведени и оборудвани с друга техника, осигуряваща нужните условия за качествено обучение.

В постройката ще бъдат обособени спални пространства, кътове за хранене, зали за самоподготовка и фитнес зала.

Реновирането на ученическото общежитие е поредна стъпка към възстановяване на материалната база на образователните заведения в Банско и поредна политика на общинското управление за привличане на повече възпитаници. Осигуряването на условия за качествено и модерно обучение, подготвящо квалифицирани фрагменти за локалния бизнес, е един от целите през новия управнически мандат.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР