Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, безкомпромисен прогресивен демократ,

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, безкомпромисен прогресивен демократ,
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се кандидатира за президент на САЩ

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, праволинеен напредничав демократ, който постоянно подлага на критика политиките на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, реши да се кандидатира за президент на Съединените щати, осведоми " Ройтерс ".

Днес 57-годишният Де Блазио ще разгласи кандидатурата си за президент на Съединени американски щати, удостовери представител на акцията му след месеци на спекулации дали ще включи името си в дългия лист с демократи, които са жадни да победят президента Доналд Тръмп на изборите през 2020 година

Кметът, който няма право да търси трети четиригодишен мандат през 2021 година, се появи през 2013 година като водещ глас на разрастващото се ляво крило, което промени Демократическата партия. Но той изпитва компликации при построяването на народен профил и рейтингът му на утвърждение в Ню Йорк стартира да пада след няколко политически неточности.

Де Блазио ще разгласява видео преди да се появи в предаването Good Morning America в ABC, в което ще разгласи кандидатурата си. Той се чака да стартира акцията си в Айова и Южна Каролина още този уикенд.

" Доналд Тръмп би трябвало да бъде спрян. Побеждавал съм го и ще го направя още веднъж ", разгласи кметът във видеото.

Кметът на Ню Йорк ще би трябвало да се пребори с повече от 20 демократи, които се кандидатираха за президент на Съединени американски щати. Сред тях са главните кандидати на демократите някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън и демократични икони като сенаторите Бърни Сандърс и Елизабет Уорън. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР