Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че отборът е задължен

...
Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че отборът е задължен
Коментари Харесай

Кметът на Монтана: Длъжни сме да гоним промоция

Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че тимът е длъжен да нападна промоция за Първа лига и се надява, че с новия старши треньор Ангел Стойков това ще бъде реализирано.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
„ Единият вид пред нас след напускането на Ферарио Спасов бе да се насочим към част от по-опитните треньори. Такива, които имат визитка, водили са елитни тимове. Другата опция, която и избрахме, бе да потърсим нещо по-ново и друго. Ангел Стойков е млад експерт, който към този момент дълго време е отпред на юношеския ни народен тим до 19 години. Така след известно съмнение взехме решение да опитаме с него. И не скърбя. Моите усещания, с изключение на тези, които имах косвено са, че е доста непретенциозно, правилно и интелигентно момче. Без огромни приказки и подскачания. Работохолик и експерт, който се зае с тима още от първата минута. Радвам се, че започва с победа над твърд противник като Беласица. Имахме и други разновидности за нов старши треньор, можеше да избираме сред няколко експерта, само че в този момент няма да е правилно да приказваме за това. Решихме този път да заложим на един по-млад човек “, показа пред „ Тема Спорт “ градоначалникът. Златко Живков удостовери, че с Ферарио Спасов са се разделили взаимно.

„ Като виждам изравнените сили във Втора лига, където всеки може да изненада и победи всеки, от първия до последния, считам, че сме длъжни да опитаме да спечелим промоция. При това насипно положение не мисля, че има толкоз огромна разлика сред обособените тимове. При тези изравнени сили имаме своите причини и шансове. Не виждам някакви блестящи селекции или цветущи финансови положения на клубовете, с цел да може да се тормозим. Ние обичайно през пролетните дялове вършим положителни серии от победи. Ако успеем и в този момент считам, че няма да е проблем да се завърнем в Първа лига “, добави градоначалникът.

„ Стараем се професионално да не подценяваме никой и нищо. Ще създадем всичко, което е по-силите ни. Чисто организационно сме подготвени за елита – стадион, терен, осветяване, база. Да не кажа огромна дума, да не прозвучи доста помпозно, само че имаме едно от най-хубавите уреди в Северна България като тревна настилка, осветяване, съблекални, подготвителни терени. Нещата не ни липсват, за разлика от предишни години, когато и ние трябваше да играем на непознат терен. Правим всичко допустимо да поддържаме другите детайли на спортната инфраструктура. За да не наподобява в профил просто като едно напрягане без покритие. Останалото зависи от момчетата. Ако имат сърце, топки, ще съумеят. В противоположен случай разочарованието ще е не по-малко и за тях “, сподели още Живков.

„ Ние не сме еднодневка. През този век постигнахме най-големите достижения на груповите спортове в Монтана – волейбол, футбол и баскетбол – дами. Върхът бе финалът за купата по футбол през 2016-а, в който за жалост загубихме от ЦСКА. Имаме съображение и традиция, като работа. Не желая това нещо да е непременно. Не виждам с нещо останалите тимове към нас да ни превъзхождат. Но дано и не се изкарваме с изключителни благоприятни условия. В България има луди хора, само че не и глупави. Ако продължа нататък алтернативата никак не е радостна. Колективният спорт в България се поддържа от 20-30 индивида. Едно е да поддържаш, а друго е да издържаш. Едно да има мимикрии от време, на време, нещо да отделиш, да дадеш, а друго е непрестанно да се грижиш “, приключи кметът на Монтана.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР