Кметът на Киев Виталий Кличко не изключва възможността руската армия

...
Кметът на Киев Виталий Кличко не изключва възможността руската армия
Коментари Харесай

Кличко: Орките могат да направят нов опит да превземат Киев „за 2 дни“

Кметът на Киев Виталий Кличко не изключва опцията съветската войска да направи нов опит да превземе украинската столица „ за два дни “. Той сподели това в изявление за американската телевизия ABC, съобщи организация УНИАН.

На 24 февруари Русия предприе пълномащабна война против Украйна. Един от фронтовете на съветските въоръжени сили беше към столицата Киев, само че украинската войска разгроми врага и го изгони от Киевска област. Виталий Кличко предизвести, че това не значи, че руснаците са изгубили желанието си да завладяват Киев. „ Не можем да изключим нов опит на орките да завладяват Киев „ за два дни “. И столицата би трябвало да бъде подготвена да се отбрани “, сподели кметът. Неговият брат Владимир Кличко прикани международната общественост да наложи финансова изолираност на Москва. „ Всеки цент, който Русия получи, те употребяват за оръжия, с цел да ни убиват “, акцентира той.

Виталий Кличко иронизира съветския агресор, който смяташе, че ще стигне до центъра на Киев за 2-3 дни, само че действителността се оказа по-различна и вместо това избяга назад към Беларус и РФ. След успеха в Киевска област, животът в Киев последователно се връща към естествения си темп. Главната прокуратура на Украйна разгласи, че 1222 тела са открити в Киевска област след бягството на съветските бойци. Армията на Владимир Путин извърши ужасяващи военни закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР