Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във

...
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във
Коментари Харесай

Частично бедствено положения обявиха в Карлово


Кметът на Карлово Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние във всички селища, които се намират  западно от град Карлово.

Вследствие на продължителния натоварен дъжд, паднал на територията на община Карлово през днешния ден, са наводнени етажи на жилищни и търговски здания, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново и в град Клисура. В част от с. Богдан електрозахранването е прекратено, паднали са стълбове за улично осветяване, запушени са мостове и шахти, оповестиха от пресцентъра на общината.

Има паднали и подкопани мостове, заради което са непроходими секторите: с. Каравелово – с. Богдан; с. Московец – с. Богдан, с. Слатина – с. Розино, с. Дъбене – с. Войнягово. Движението се прави по обходни направления, като все още село Богдан е недостъпно.

Кризисният щаб управлява, провежда и координира дейностите по избавителните действия. Осигурени са храна и места за нощуване на нуждаещите се хора.

Община Карлово изрича своята признателност към всички участници в избавителната интервенция.

По информация на Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР