Кметът на кърджалийската община Кирково Шинаси Сюлейман е пострадал след

...
Кметът на кърджалийската община Кирково Шинаси Сюлейман е пострадал след
Коментари Харесай

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман е нападнат с гаечен ключ

Кметът на кърджалийската община Кирково Шинаси Сюлейман е потърпевш след нахлуване с гаечен ключ.

Ударите са нанесени, до момента в който Сюлейман е правил оглед на площада в града в сряда.

" Кметът е бил до сцената, на която се слага новогодишната декорация. Забелязал е един строшен глобус и е попитал служащите кой го е развалил. Те са дали отговор, че е " непознато лице ". В този миг се е появил мъжът, който е нападнал кмета ", оповестява прокурор от Районната прокуратура в Кърджали.

Шинаси Сюлейман към този момент се е върнал на работа в общината ден след случая.

Досега е повдигнато единствено обвиняване за " безчинство " против причинителя, като прокуратурата въобще не преглежда версия за политически претекст зад действието.

От брифинга обаче стана ясно, че кметът и нападателят са се познавали поради остарял спор за отдаване чартърен на общински търговски обект.

Човекът, атакувал Сюлейман, е имал искания, че непозволено не е спечелил процедурата на общината, а помещението е преотстъпено на различен човек.

Шинаси Сюлейман от Движение за права и свободи ръководи Кирково от 2015 година насам. Два пъти побеждава без необикновен проблем от първи тур.

Извършителят на нападението ще бъде подложен на здравна експертиза, с цел да се откри дали може да носи наказателна отговорност.

Инцидентът със Сюлейман се случва няколко дни откакто различен кмет от Движение за права и свободи - от Якоруда (обл. Благоевград) - беше открит мъртъв в автомобила си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР