Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и председателят на борда на

...
Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и председателят на борда на
Коментари Харесай

Тихомир Каменов в Кърджали Ние сме щемпелът за вашата висока инвестиционна репутация

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и ръководителят на борда на Българския кардиологичен Институт, проф. Тони Веков,който ръководи мрежата на високотехнологични лечебни заведения „ Сърце и мозък “ и клиниките за майчино и детско здраве „ Мама и аз “, подписаха предходната седмица контракт за покупко-продажбата на терените, върху които ще се построи новата болница в Кърджали.


Очакванията са първата копка на новата болница да бъде през есента, а построяването ѝ да се случи в границите на три години.


Проектът включва създаване на съвременна многопрофилна болница с голям брой специалности, избрани с оглед потребностите на популацията и съобразени с Националната здравна карта.

Изграждането на тази болница хората от района ще имат еднакъв достъп до качествено опазване на здравето, до „ висшата ” медицина, каквито би осигурила болничното заведение „ Сърце и мозък ”, ще имат право на избор, къде да се лекуват. Младите лекари ще могат да се развиват професионално, ще се открият нови работни места, градът ни ще стане прелъстителен здравен център, както за живеещите в региона, по този начин и за нашите съседи Гърция и Турция.

Специален посетител на церемонията беше Тихомир Каменов, ръководител и създател на фирмената група на „ Търговска Лига “, който дойде за събитието от Швейцария и бе посрещнат с бурни овации.

" Качественото опазване на здравето има магическата роля да издига статута на всеки град и дружно с другите достолепия на Кърджали, като близостта до налична планина, топло море, издигнато обучение и другите, които загатнах, ще трансформира града в привлекателен център за вложителите. Очакваме градът, след построяването на болничното заведение и по-нататък, да стане районен бизнес център на три граници и това беше замисълът, когато се роди концепцията ", сподели пред препълнената зала Тихомир Каменов.

Ето цялата тирада на Тихомир Каменов в Кърджали*

„ Благодаря за аплодисментите и посрещането. Много сме разчувствани всички. Ние доста нови лечебни заведения сме създали и строим в България, само че тази е специфична! Имам, несъмнено, написана тирада, само че няма да я употребявам, тъй като от идването преди 15 минути усетих едно надълбоко откровено и сърдечно отношение. Затова ще приказвам единствено от сърце.

Като пътувах насам, си мислех да ви споделя разбирането на интелигентните българи, които имат дългогодишна експозиция в чужбина, а точно, че Кърджали е мултикултурната, мултиетническата, мултирелигиозната и мултиезиковата столица на България. Така е сега и ще бъде още по-силна отсега нататък, тъй като сходна общественост е огромно благосъстояние за всяка страна – образци доста. Оставете единствено стратегическото разположение на три евроатлантически граници в топла Европа и другите географски преимущества.

 

Най-голямото благосъстояние на този град и региона са неговите хора – доста работливи и доста любознателни, а и несъмнено, çok fazla açıkgöz (спонтанни аплодисменти). Това доста ни харесва като съществени вложители, а и в случай че се отбиете в селата в близост и видите тези бели красиви къщи с нови покриви – което рядко се среща в останалата част на България – непредубеденият човек незабавно ще разбере нашия инвеститорски възторг.

Впрочем, дядо ми беше строител на покриви и от него съм научил съвсем толкоз за предприемачеството и бизнеса, колкото във всички международни университети. Говореше обикновено всички балкански езици и малко немски и френски, без да има университетско обучение. Той ме е отгледал в помощ на майка ми – основна сестра на огромна окръжна болница – тъй като татко ми е умрял на операционната маса в софийска болница, когато съм бил на 11 месеца. Това персонално отклоняване удостоверява нашата корпоративна увереност, че Кърджали със своите прелестни, работливи и ученолюбиви хора в действителност заслужава нашата огромна инвестиция! Моля да предадете тъкмо това, уважаеми господин кмете Мюмюн и уважаеми господин председателю Мухаррем, на всички, които не съумяха да влязат през днешния ден в тази претъпкана зала… (бурни аплодисменти).

В самолета през вчерашния ден прочетох обръщението на почетния ръководител на Движение за права и свободи и доста се зарадвах още веднъж на нашето единодушие, което ни съпътства 35 години към този момент. По памет, той споделя, че каквато и политика да се организира, каквито и вложения да се вършат, би трябвало да се мисли постоянно и преди всичко за добруването на хората. И Търговска Лига, като най-големият вложител в българското опазване на здравето, стъпва през днешния ден в Кърджали тъкмо с това схващане.

За недобре осведомените би трябвало да кажа, че ‚ДаллБогг‘ продава застрахователни артикули в 17 европейски страни и се уголемява, ‚Чайкафарма‘ продава медикаменти в 7 европейски страни и уголемява пазарите, а ‚Сърце и Мозък‘ с клиника ‚Мама и Аз‘ и профилираните кардиологични лечебни заведения са лекували над 2 милиона български жители и жители от над 30 страни. Фирмената група се обрисува като приблизително огромна европейска мултинационална корпорация с ясни правила и цели. Инвестицията в Кърджали също става инструментално значима в този смисъл. И ето връзката с нашето единодушие – Търговска Лига работи и се развива от своето учредяване преди 33 години до през днешния ден при ясно нареждане на ползите.

Градацията на ползите подсигурява триумфа. Винаги преди всичко, най-високо (вдига ръка) стои публичният интерес, ползата на обществото и на хората. На второ място, с по-нисък приоритет е груповият интерес – ползата на общността, професионалната колегия или компанията. И частният персонален интерес, за мен и за нас, постоянно би трябвало и идва на последно място. Всеки опит да се преподредят целите по ползи води до неуспех и гласовит банкрут на всяко начинание – в политиката, в бизнеса и дори в културата и образованието. Много такива банкрутирали опити видяхме в годините през прехода – от грабителска приватизация „ с братовчедите “ до искрено изнудване и рекет на властимащите. Един министър-председател и неговата клика дори ги рапортувах от Давос в американските интернационалните медии.

 

С проф. Веков и другите мениджъри от фирмената група сме известни борци против корупцията. Нали е ясно, че всичко сами сме построили „ на зелено “ и Търговска Лига нищо в никакъв случай не е приватизирала или концесионирала – нито едно държавно аптечно дружество, нито един фармацевтичен цех, нито една болница, нито един държавен транспортен съд, пристанище, ЕРП или топлофикация, златна или медна мина.

 

Тази канара на целите в подреждането на ползите ни е довела до основаването на нашата рентабилна корпорация със устойчиво финансово и независимо възпроизводство, което, макар сложните условия през годините на прехода, докара до пълноценна реализация и на публичния, и на частния интерес. Това единодушие роди и концепцията за плана в Кърджали.

Специални поздрави за доцент Хасан Азис, тук измежду нас, за неговата безрезервност през първите 7 месеца от началото на плана по време на неговия кметски мандат. Сега единомислието се откри доста бързо, за едно кафе време, и с кмета Мюмюн и с ръководителя Мухаррем – тъй като откровението е най-голямото почитание, а химията и възприятието за комизъм в никакъв случай не лъжат.

 

Компресирането на времето ми е компетентност от Давос – цели 20 години – познавам целия свят, неговите най-титулувани представители: от президенти и мулти милиардери до който различен бихте могли да се досетите. Между другото има всякакви парадокси, да вземем за пример, президентът на Азербайджан, една от най-богатите страни в нашия район, е по-младши член на Форума. Споменавам всички тези обстоятелства, с цел да ви уверя, че имаме отворени порти на всички места в демократичния свят и ще осъществяваме инвестицията тук в нейните два стадия пълноценно и в периодите, посочени в контракта, който през днешния ден следва скоро да бъде подписан. Нещо повече, още вложения със несъмнено ще се създадат и в други сфери на обществено-икономическия живот.

Качественото опазване на здравето има магическата роля да издига статута на всеки град и дружно с другите достолепия на Кърджали, като близостта до налична планина, топло море, издигнато обучение и другите, които загатнах, ще трансформира града в привлекателен център за вложителите. Очакваме градът, след построяването на болничното заведение и по-нататък, да стане районен бизнес център на три граници и това беше замисълът, когато се роди концепцията.

Понеже неведнъж ме питахте, ще опиша вместо умозаключение: с доктор Ахмед Доган се видяхме в края на пандемията през лятото на 2022 година и говорихме дълго по доста тематики. Той ме попита по какво и по какъв начин в Давос, отвън известните макроикономически критерии и моментната известност, вложителите правят оценка страните и тяхната прелест. „ По равнището и стандарта на периферията “ и „ по отношението на домашната бизнес общественост към регулацията и държавното управление “, му отговорих. Това важи изключително за България и нейния бизнес климат, която е мощно унитарна (франкофонски централизирана) страна, където София е всичко, провинцията „ не свети с нищо “.

„ А за какво тогава високотехнологичните комплекси ‚Сърце и Мозък‘ ги строите първо в провинцията? “ – продължаваме диалога. „ Точно с цел да променим това усещане за България и издигнем периферията “, отговорих аз, а и хората в Кърджали и Враца са равноправно упълномощени от Конституцията и закона да получат качествено опазване на здравето на европейско равнище, както жителите в столицата.

 

„ А значи ще има комплекс и в Кърджали “, споделя той. „ Е, да, в случай че ни предложения локалното управление и повярва в нашите благоприятни условия и положителни инвеститорски планове “. И по този начин ето ни през днешния ден тук и вечно – с цел да остава повече в родината и още повече в локалната общественост! (аплодисменти).

Че ще открием доста работни места и добре платени, към този момент е несъмнено, само че още по-важно става какъв брой нови вложения ще притеглим. Ние сме щемпелът за вашата висока капиталова известност. Регионалният бизнес хъб Кърджали ще разполага в нашата болница и с хеликоптерна площадка за HEMS, която умерено може да обслужва Северна Гърция и Западна Турция.

 

Важно е хората от района да схванат, че не е значимо единствено какъв брой бързо и сполучливо транспортираме пациентите в сериозно положение, а къде ги транспортираме – може ли болничното заведение, в която пациентът е превозен или наведен от друга болница, да му помогне пълноценно, има ли нужната подготовка да посрещне обстановките на тежко животозастрашаване и сполучливо да осъществя мъчно животоспасяване. Натам сме се запътили с тази инвестиция. За нас по този начин също се мери родолюбието! (аплодисменти)

Възхитени сме от равнището на единодушие и единодушие във вашия град сред локалната власт, обществени, неправителствени и професионални сдружения, религиозните общности и голяма част от необятната общност. Това ви трансформира и в пример за общонародно съгласие по значимите въпроси на развиването, което мъчно може да се откри в другите градове и в столицата изключително.

Пожелавам на всички здраво здраве и сили да работим дружно дълги години и ви благодаря, още един път, за поддръжката и огромното доверие! (аплодисменти)

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР