Кметът на истанбулския квартал Авджълар Туран Ханджерли тази година за

...
Кметът на истанбулския квартал Авджълар Туран Ханджерли тази година за
Коментари Харесай

Кмет с ампутирани ръце преплува успешно Босфора за трети път

Кметът на истанбулския квартал Авджълар Туран Ханджерли тази година за трети път взе участие в обичайния маратон за преплуване на Босфора в Истанбул, единственото междуконтинентално съревнование по плуване сред Европа и Азия,  официалният уебсайт на общината.

Той е единственият кмет в Турция, който е с увреждания. Изгубва и двете си ръце, когато е на 18 години. Въпреки това обаче е един от най-активните плувци и тази година за трети път взе участие в плувния маратон, който се организира през вчерашния ден. В тазгодишното 35-то издание на надпреварата се включиха 2600 плувци от 77 страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стартът на надпреварата бе даден на азиатския бряг на Босфора от кея Канлъджа и завърши край парка Куручешме Джемил Топузлу на европейския бряг на мегаполиса.

Кметът Туран Ханджерли сполучливо преплува дистанцията от 6,5 километра. Трасето на надпреварата се смята за едно от сложните заради подводните течения в Босфора.

“Тази година вземам участие за трети път в маратона на Босфора. Състезанието е доста вълнуващо, едно тъй като преплуваш от един континент до различен, което другаде не може да ти се случи, и второ, тъй като има голям интерес към него. И не на по следно място е едно съществено тестване. Щастлив съм, че се показах сполучливо. Беше мъчно, само че си заслужаваше ”, съобщи Туран Ханджерли.

По думите му предходната година сполучливо се е състезавал в плувния маратон на Чанаккале.

Няма нищо невероятно, когато имате воля и увереност да го извършите. Не се отхвърляйте и работете интензивно. Ние го доказахме. Винаги ще има компликации в живота. Със сигурност ще преодолеем тези компликации ", добави кметът-плувец.

Авджълар е община с към 450 000 население. Една част от жителите са преселници от България, заради което го назовават Малката България. Тук на всяка крачка може да срещнеш хора, които може да те поздравят с " Добър ден ", да да похапнеш в някоя сладкарница баничка или кифла, да чуеш забавни житейски истории, свързани с България и Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР