Кметът на Хасково Добри Беливанов оспори изменението на Наредбата на

...
Кметът на Хасково Добри Беливанов оспори изменението на Наредбата на
Коментари Харесай

Кметът на Хасково оспори в съда изменението на таксите за детски градини

Кметът на Хасково Добри Беливанов оспори изменението на Наредбата на общината, с която са избрани таксите за детските градини. Това оповестиха от Административния съд, където е подадена жалбата.

В нея се твърди, че изменението и анулацията на членовете от Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги на територията на община Хасково, отнасящи се до таксите за детските градини, е незаконосъобразно и осъществено в несъгласие с няколко нормативни акта.

Според кмета изменението на Наредбата е следвало да стане с следващ нормативен акт, а не с решение на Общинския съвет. Не били посочени и аргументи за анулация на наредбите на членове от нея. В жалбата се излагат и доводи за неправилна финансово-икономическа аргументация на предлагането за изменението на наредбите за таксите, прецизират от съда.

От там акцентират още и други посочени причини за обжалването. На последно място се акцентира, че при провеждането на съвещанието на Общинския съвет и приемането на измененията в Наредбата са били позволени процесуални нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР