Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави лично колоездача Димо Ангелов,

...
Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави лично колоездача Димо Ангелов,
Коментари Харесай

Кметът на Бургас поздрави колоездача Димо Ангелов по повод 70-ия му рожден ден

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави персонално колоездача Димо Ангелов, който чества 70-годишен празник. Срещата се състоя в кабинета на кмета. Той пожела на спортиста да се радва на здраве, любов и почитание.

Ветеранът в колоезденето показа, че продължава да кара велосипед за здраве и се радва, че Бургас разполага с доста алеи за тази цел.

" Бургас има обичаи в спорта. Имаме доста надарени деца, с които би трябвало да се работи. От своя опит знам, че триумфите в спорта се реализират най-много с доста труд. През годините съм имал опция да се установя да пребивавам на други места, само че аз избрах да остана в Бургас, тъй като доста го обичам ", показа Димо Ангелов.

Той получи поздравления и от заместник-кмета по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.

В своята спортна кариера Димо Ангелов записва доста значими достижения. Бургазлията е шести на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година в най-атрактивната и влиятелна дисциплинираност на писта 1000 метра от място. Той финишира единствено на 20 стотни след бронзовия медалист. Има още класиране на шесто място на международните шампионати в Сан Себастиян – Испания, и Лиеж - Белгия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР