Кметът на Божурище остава в ареста. На Георги Димов, заместничката

...
Кметът на Божурище остава в ареста. На Георги Димов, заместничката
Коментари Харесай

Кметът на Божурище остава в ареста

Кметът на Божурище остава в ареста. На Георги Димов, заместничката му, както и на служителка от общината ще бъдат повдигнати обвинявания. Прокуратурата ще изиска кметът да бъде отхвърлен от служба.

Повече детайлности в директното включване в обедните ни вести от Иво Никодимов

На кмета на Божурище ще бъде повдигнато обвиняване за длъжностно закононарушение, а точно несъблюдение на служебни отговорности.

На неговата заместничка и на служителка в общината, която е шеф на дирекция, пък ще бъдат повдигнати обвинявания за издаване на документи с погрешно наличие, а точно тъй като те са удостоверили, че обявите за търговете са били на обществено място в общината нужния брой време и са били оповестени на интернет уеб страницата на общината. Прокуратурата твърди, че съгласно доказателствата обявата е била на интернет уеб страницата на общината единствено един час преди началото на търга.

Сделката пък е подписана незабавно, откакто търгът е завършил, без да се изчака срокът на обжалване и макар че, посредством кмета една от компаниите участнички е подала тъжба против този търг.

Самите контракти са подписани на 27 декември - в първия работен ден след коледните празници. Четиримата купувачи са получили своите коледни дарове.
Сийка Милева, прокурор: В рамките единствено на един работен били подписани контракти за продажби със спечелилите претенденти. Същите контракти били вписани в Агенция по вписванията в Сливница, отписани от актовите книги на общината и предадени на новите притежатели. Следва да се означи, че парцелите са закупени на цена от 2 лева и 16 ст, при изискване, че гранични на тях парцели са към 40-50 евро.Генка Брезашка, прокурор: Ще проверим всичко в хода на следствието. Всички обстоятелства ще бъдат тествани и открити, след което ще се подхващат нужните дейности. Не нападаме и проверяваме, по-скоро проверяваме, а не нападаме длъжностно закононарушение и нарушаване и несъблюдение на служебни отговорности на кмета и на други длъжностни лица от кметството.
Вероятно по това следствие ще има и други обвинени, защото се ревизира активността на лицензираните оценители, които са дали тази оценка от 2,16 стотинки на квадратен метър апетитна земя.

Другото, което стана ясно, че в действителност единният от купувачите е компания,, която се ръководи от бащата на кмета. Следователката от Националното разследване, която е получила другия вкусен парцел, ще бъде проверявана и от Инспектората на ВКП.

Разбра се още, че кметът получава годишна заплата в размер на 22 000 лв. и все пак е получил заем от банка на стойност 1 млн. лв. като физическо лице.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР