Кметът на Благоевград Методи Байкушев се включи в тържественото честване

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев се включи в тържественото честване
Коментари Харесай

Кметът Методи Байкушев на празника на военнослужещите от 3-то бригадно командване: Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая, пазете неопетнено името на нашата Родина

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се включи в тържественото честване на празника на 3-то бригадно командване, което се организира в зала „ П. Яворов “ в регионалния център.

„ За мен е чест да участвам на Вашия празник, като горди наследници на славния 14-и пехотен македонски полк, който вечно ще остане в паметта на всички родолюбиви българи с присъединяване си в решаващите борби по време на Балканската война, Първата и Втората международна война.

Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая и Благоевград.

Пожелавам Ви, както и до момента почтено да пазите неопетнено името на нашата Родина и дано Вашият небесен настойник св. Георги Ви закриля “, сподели в част от приветствието си към военнослужещите кметът Байкушев.

Може би не е инцидентно, че Вашето честване съответствува със светлия християнски празник Въведение Богородично, означи той. За да онагледи саможертвата и смисъла на войнския дълг кметът си послужи с откъс от разговора на Св. Константин – Кирил Философ със сарацините, които го предизвикат с въпрос: Защо бидейки християни, имайки заповед да не убивате, точите оръжия против нас, на което той дава отговор, че когато има две заповеди би трябвало да се извърши по-голямата, и че с изключение на заповедта да не убиваме, имаме и заповед да поставим душата си за близък, което е същността на войнишката задача.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР