Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи специално защитно облекло на

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи специално защитно облекло на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград връчи ново защитно облекло на доброволците от ДФ „Г. Измирлиев – Македончето“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи особено защитно облекло на доброволци от Държавна фирма „ Георги Измирлиев – Македончето “. Комплектите включват огнеупорни костюми, каска, защитна маска, очила, ботуши. Екипировките ще бъдат употребявани при положение на зародили бедствия и повреди.

В с доброволците взе участие и шефът на районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” – Благоевград инж. Георги Пармаков.

Наскоро бе закупено и особено съоръжение, предопределено за изключителни обстановки – резервоари за вода, помпи за пожарогасене, гръбни пръскачки, специфични въжета, фенери.

„ Благодаря Ви за всеотдайността и готовността да помагате в изключителни обстановки! Въпреки компликациите, с които се сблъсквате, продължавайте да бъдете себе си! В устрема си да сте потребни на обществото, постоянно Вие поемате риск за личното си здраве и своя живот. Пазете се и бъдете здрави! “, сподели кметът Илко Стоянов.

В Държавна фирма „ Георги Измирлиев – Македончето “ членуват общо 16 мъже и дами. Всички те са минали курс на образование за оказване на първа помощ и навременна реакция при бедствия и повреди.

Непосредствено след срещата с доброволците, се организира и съвещание на Общински съвет за понижаване на риска от бедствия на територията на Община Благоевград.

Сред гласуваните точки бяха приемане на годишен проект за осъществяване на Общинска стратегия за понижаване на риска от бедствия, беше взето решение за кандидатстване пред МКВПМСРБ за финансиране на превантивни действия.

В съвещанието взеха присъединяване представители на разнообразни институции в регионалния център.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР