Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще вземе участие в

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще вземе участие в
Коментари Харесай

Кметът д-р Атанас Камбитов представя възможностите за инвестиции в Благоевград на икономически форум в Брюксел

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов ще вземе присъединяване в Икономически конгрес на тематика „ Инвестиции и благоприятни условия за бизнес в България “, който ще се организира в Брюксел. Срещата се провежда от KBC и е във връзка българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 година, както и проектите на групата за напредък и развиване на българския пазар.

По време на форума, кметът Камбитов ще показа опциите за вложения в община Благоевград. Участниците имат опция да се срещнат с подробна презентация за стратегически планове за развиването на града и общината. Ще бъде показана и визията за надграждане на новия парк „ Македония “ в Благоевград, където следва да бъде построен съвременен Експо център,офиси, с площи клас „ А “, изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и огромен православен храм. Подробности към визитата в Брюксел, кметът Камбитов заяви на конференция през днешния ден. Бяха показани визуализации на новия парк с неговото надграждане, като кметът показа, че се търсят разновидности за публично-частно партньорство.

Икономическият конгрес ще се организира на 15 ноември, като в него ще вземат още Община Пловдив, президентът Росен Плевнелиев, както и над 70 бизнес организации. „ Надяваме се, че бизнесът ще огледа на Благоевград като една сериозна дестинация за вложения “, сподели кметът Камбитов.

Целта на форума „ Инвестиции и благоприятни условия за бизнес в България “ е да очертае икономическия капацитет на България с акцент върху макроикономическата непоклатимост, подхванатите от националните и локални органи ограничения за стимулиране на вложения по Закона за поощряване на вложенията. Тема на срещата ще бъдат и Европейските структурни фондове и оперативни стратегии за икономическо развиване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР