Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес направи първа копка

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес направи първа копка
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград направи първа копка в квартал Грамада

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов през днешния ден направи първа копка на огромния план за създаване на подлез под жп линията в квартал " Грамада ". Съоръжението ще реши половинвековен проблем освен за жителите на квартала, само че и за всички благоевградчани.

 

" Поставяме началото на дълго чакан план. Подлезът ще облекчи автомобилния трафик и ще способства за повишение сигурността на всички пешеходци. Знам, че жителите на Грамада чакаха с неспокойствие това оборудване. Пътят по подготовката на плана беше дълъг и сложен, това е тежък план, само че чиновниците на Община Благоевград работиха неуморно и се оправиха. Днес съм благополучен, че даваме старт на строителството ", съобщи кметът доктор Атанас Камбитов.

 

Проектът за създаване на подлез към квартал " Грамада " е част от повсеместен план " Интегриран градски превоз " по Оперативна програма " Региони в напредък ", чийто период на осъществяване е 30 месеца.

 

Освен подлез, който да облекчи трафика в региона, ще бъдат построени над 80 осведомителни табла. Те ще дават информация за графика на придвижване на рейсовете, които пък ще бъдат снабдени с джипиеси. Електронната система за управление на придвижването ще усъвършенства градския превоз за улеснение на жителите.

 

Кметът доктор Атанас Камбитов направи първата копка на обекта дружно с ръководителя на Общинския съвет-Радослав Тасков. Гости на събитето бяха националният представител от Политическа партия ГЕРБ Даниела Савеклиева, целият управителен състав на Община Благоевград, общински съветници, общественици, доста поданици на квартал " Грамада ".  Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР