Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, след

...
Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, след
Коментари Харесай

Кметът, в чийто дом откриха боен арсенал, хвърли оставка

Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, откакто полицията откри в дома му противозаконни оръжия, над 400 патрона и цигари без бандерол.

Преди два дни полицията обискира дома на Григорий Груев по сигнал за нелегално съхранявани в парцела муниции.

"Намериха патрони малко от татко ми, той в миналото е бил въоръжена защита на пилетарниците на селото и са му останали. Не ми е споделил ", съобщи Григорий Груев пред БТВ.

Иззеха самоделен револвер и пушка

Малко по-късно е обискиран и домът на кмета Николай Нинов. Той и брачната половинка на Груев били съперници на изборите през октомври. В кметския парцел униформените разкрили над 400 патрона, самоделен револвер и фабрично направена пушка непостоянен модел, а също по този начин и съвсем хиляда къса противозаконни цигари от разнообразни марки.

След акцията Нинов не подвига телефона си. Няма го и на работното му място. Съсед на кмета е декларирал пред полицията, че боеприпасите и оръжията са негови, само че и околните му отхвърлиха коментар.

Нинов е втори мандат кмет на селото. Преди няколко години се прочу с това, че и той, по образеца на Ценко Чоков, заведе на свои разходи съселяните си на екскурзия.

След разгласяването на случая с бойния боеприпас Нинов е подал оставка.

Хората от селото застават зад Николай Нинов и го поддържат. Те упорстват той да се кандидатира още веднъж за кмет.

Кмет праща пловдивски пенсионери на безвъзмездна екскурзия

"Ние знаем, че е бил служител на реда и си има законно оръжие, а в този момент, че има нелегално, на всеки човек в къщата знаеш ли какво има ", показва мъж от селото.

По случая е формирано полицейско произвеждане поради откритите в дома му муниции и оръжие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР