Кметът на Банско Георги Икономов реагира остро по адрес на

...
Кметът на Банско Георги Икономов реагира остро по адрес на
Коментари Харесай

Кметът на Банско обвини БСП, че опитва по стар обичай да дели обществото

Кметът на Банско Георги Икономов реагира остро по адрес на Българска социалистическа партия поради думите на един от най-приближените до водача на социалистите Корнелия Нинова хора - Кирил Добрев. Припомняме, че за Добрев написа следното в публична полицейска информация: " На 17 май 2000 година към 21,20 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина” са арестувани сръбският жител Бранислав Жечевич, който е внесъл огромно количество валута в Република България – 215 хиляди немски марки и 43 159 $, и двама български жители, които са получили сумата – Кирил Добрев и Илиян Насков… ". Случаят е предаден преди време на прокуратурата, само че не последва нищо.
Днес, 7 август, Добрев съобщи, че държавното управление раздало милиони " на калпак " с постановления, като на 1 август били дадени 1 млн. лв. за асфалтиране в едно село, чието име не загатна. Става въпрос за Банско и план за доизграждане на ул. " Найден Геров " и свързването и с Околовръстното на обитаемото място, което ще облекчи трафика.
Икономов показва, че " водени от старите си настройки да разделят обществото, през днешния ден Българска социалистическа партия се пробваха да го опълчват, този път по линия на общините, като ги етикетираха като общини на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ". Ето какво добави кметът на Банско, който регистрира " положителната работа на държавното управление във връзка с събираемостта и приходите в държавната хазна ".
" Напомняме на участниците в конференцията, че българските общини принадлежат на техните жители, все едно по какъв начин гласоподават и кого избират. Напомняме също, че по силата на Конституцията, те са с равни права. Налага се да напомним, че отново по силата на Конституцията, всяко българско държавно управление би трябвало да работи за просперитета на българските общини и хората, които работят, живеят и отглеждат децата си по места. Всеки триумф на локалната власт, подкрепян от държавната, води до възстановяване на градската среда и на изискванията на живот на жителите. Повече от цинично е да искаш противоположното, воден от сляпа злоба поради триумфите на Правителството, на локалната власт, от триумфите на България.

Използваме случая, от името на жителите на Община Банско, да благодарим на българското държавно управление, което със своето решение направи допустимо още един план да бъде осъществен в града. Убедени сме, че по този начин реагират хората и в другите общини, на които са отпуснати целеви средства с Постановлението на Министерски съвет, включително и членовете на Българска социалистическа партия в тях, на които вие, участниците в конференцията дължите опрощение за обидното състояние, в което ги поставихте, разделяйки ги на партиен принцип от съгражданите им. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР