Кметът Костадин Димитров се надява да има много пресечни точки

...
Кметът Костадин Димитров се надява да има много пресечни точки
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Надявам се да имаме много пресечни точки с ПП-ДБ за управлението на града

Кметът Костадин Димитров се надява да има доста пресечни точки с общинските съветници от ПП-ДБ по отношение на ръководството на града. Това сподели градоначалникът в отговор на програмната декларация на групата, прочетена при започване на днешното съвещание, в която ПП-ДБ обявиха, че ще бъдат съпротива.
Димитров изясни, че към този момент е стартирана работа в посока децентрализация и прекачване на повече пълномощия на районните кметове и уточни като образец концепцията за командироване на чиновници от „ Общинска защита “ и „ Общинска полиция “ по регионите.
„ Ще им делегираме повече права, само че и отговорности. Аз имам положителни първични връзки с двата региона – „ Северен “ и „ Западен “, където техни представители ръководят. Надявам се всяко положително предложение от страна на кмета на град Пловдив, да бъде подкрепено. Съответно – в случай че имаме някъде неточности, те да бъдат градивна съпротива “ – разяснява кметът.
На въпрос по какъв начин ще се случи финансовата децентрализация, Димитров съобщи, че всеки областен кмет би трябвало да има стратегия за всяка година.
„ Аз също съм бил областен кмет и когато съм обещавал нещо и съм имал желанието да го изградя, поправя, поправям, надградя, постоянно съм се съобразявал по-късно с решението на кмета на града и с решението на Общински съвет. Дотук имаме добър разговор и мисля, че ще стане един прелестен екип “ – изясни той.
Източник: Plovdiv24.bg
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР